Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNI PARKING

Uvjeravao je ljude da će im auti biti na sigurnom, kada su se vratili ostali su u šoku

Foto: Thinkstock
06.06.2018.
u 17:52

Stotine turista uspio je uvjeriti da će njihovi auti biti na sigurnoj lokaciji, praćeni CCTV kamerama i da će ih zašitari čuvati 24 sata.

Ljudi koji su vjerovali da su platili dugoročnu parkirnu kartu na aerodromu, vratili su se s putovanja i pronašli svoje aute prekrivene blatom. 

Asad Malik sastajao se s korisnicima automobila na aerodromu Gatwick u Londonu, a za vrijeme njihovih putovanja, slao im je slike parkinga bolnice koja je bila udaljena 400 kilometara od aerodroma.                                                                                             

Malik je svojom prevarom zaradio više od milijun funti u posljednje dvije godine, a stotine turista uspio je uvjeriti da će njihovi auti biti na sigurnoj lokaciji, praćeni CCTV kamerama i da će ih zaštitari čuvati 24 sata. 

Richard Heller, advokat za West Sussex County Council Trading Standards, izjavio je da su automobili zapravo bili korišteni za brze vožnje i za vuču drugih parkiranih automobila. 

- 'Neki automobili nisu vraćeni, a oni koji jesu, vraćeni su prljavi, oštećeni i s više prijeđenih kilometara', izjavio je Heller.

Malik i njegova kompanija London Parking Gatwick Ltd (LPG) optuženi su za šest slučaja prijevare od listopada 2015. do kolovoza 2016. godine. 

Tužitelj je kazao kako je Malikova web stranica za LPG sadržavala i lažne recenzije korisnika usluge. 

Nakon što je istraga pokrenuta, sve više nezadovoljnih korisnika se počelo javljati.

Glasnogovornik aerodroma Gatwick izrazio je sažaljenje svim prevarenim putnicima te naglasio da Gatwick ni na koji način nije povezan s Malikom i LPG-om. 

Asad Malik i njegova kompanija LPG odbacuju svih šest optužbi za prevaru. 

Suđenje je i dalje u tijeku. 

Ključne riječi

Komentara 4

DO
domxerex
18:03 06.06.2018.

Hahahaha! Asad, doktor iz sirije!!! Neka vam je, dao vam bog više takvih migranta dokota iz sirije.

Avatar Prom_Jedan
Prom_Jedan
07:32 07.06.2018.

Glavno je da ti imaš Mamića iz bosne. Da ti bog još više takvih migranata iz Bosne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije