Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dino Brumec

Iako imaju puno pravo kažnjavati, ponekad je pametnije slušati

22.02.2018.
u 19:23

Umjesto 300 kuna bolje je 'pospremiti' u blagajnu zadovoljnog stanovnika Laginjine.

Gradske su vlasti odlučile stati na kraj opetovanom kršenju prometnih pravila u Laginjinoj. Provode pojačane kontrole nepropisnog parkiranja u cijelom gradu pa je na red došla i ova ulica u kojoj se automobili masovno krivo parkiraju, ukoso, a ne prema iscrtanim parkirališnim mjestima paralelno s cestom.

Tako su prije nekoliko dana vlasnicima ukoso parkiranih automobila djelatnici prometnog redarstva ostavili obavijest: “Budete li i ubuduće tako parkirali, slijedi vam 300 kuna kazne”. Iako se mora pohvaliti postupanje Grada jer su građani upozoreni, a ne odmah i kažnjeni, apel stanovnika Laginjine da se parkirališna mjesta iscrtaju onako kako se automobili u praksi parkiraju treba shvatiti i te kako ozbiljno. I to zato što mjesta za sve automobile, parkiraju li se prema propisima, jednostavno nema.

1/11

Privatne inicijative građana u sivim i crnim zonama nastaju nasuprot regulaciji nadležnih, i to često zbog sitnih probitaka nauštrb pravila, no nekad naprosto iz nužde. Kao što je to pokretanje posla na crno kako bi se u nekoliko uvodnih mjeseci, prije registracije tvrtke ili obrta, ispipalo tržište ili lokacija, tako i stanovnici Laginjine možda jednostavno žele biti fer prema susjedima i osloboditi im prostor kojega očigledno nedostaje. I kao što država ima svako pravo kazniti nekoga tko radi na crno, tako i on njoj postupkom šalje poruku o težini poslovanja. Javili su se i neki prijedlozi prema kojima bi ulica postala jednosmjerna od pravca Bauerove, čime bi se riješio problem nedostatka prostora za parkiranje.

Nameće se zaključak da nepisana pravila po kojima se ponašaju ne samo stanovnici ulice nego i svi koji se u njoj tek nađu, sama po sebi dovoljan argument da se razmisli što se u Laginjinoj može napraviti. Grad apelira na građane obavijestima, a građani na Grad postupcima. Umjesto 300 kuna, mnogo je bolje u blagajnu “pospremiti” zadovoljnog Zagrepčanina, zbog njega nam je svima ljepše šetati se ulicama.

Komentara 4

HR
Hrabraja
00:01 23.02.2018.

ali tko pita gradane i strucnjake kako crtati parkirna mjesta, Vako je to Bandic nacrtao i to je zakon

BS
@bserver
10:11 23.02.2018.

Pretvaranje Laginjine u jednosmjernu bilo bi izazivanje novog kolapsa jer bi iz Vojnovićeve do Vlaške trebalo voziti uokolo na način koji bi u vrijeme prometnih čepova moglo trajati i sat vremena! Da se Vojnovićeva spoji na Vlašku, to bi imalo smisla. Prometni "stručnjaci" u Zagrebu ne postoje! Prometna rješenja nisu mjenjana više od 50g.a jedino što upada u oči je sve veći broj nadzornih kamera koje su popraćene sve većim brojem nesinkroniziranih semafora, drugim riječima iritira se vozače i stvaraju čepovi. Teško je vjerovati da se radi o slučajnosti! Također bi napomenuo da postavljanje ogledala na nepreglednim križanjima traje mjesecima nakon zahtjeva resornoj službi! Primjerice, spoj ulice Ksaver i Naumovac, izlaz iz Doma za starije osobe i klinike Aviva, dakle izrazito nepregledno i visoko frekventno čvorište vozila, taksija, kola hitne pomoći, nema ogledalo ni nakon višemjesečnih poziva građana resornoj gradskij prometnoj službi! Toliko o "prometnim stručnjacima" ovog grada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije