Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodeni centar Krapinske toplice

Uskoro otvorenje: Zagorje dobiva i bazen za ronjenje

Toplice
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/5
17.06.2014.
u 16:47

Investicija je vrijedna više od 20 milijuna eura, u unutrašnjosti je izgrađeno šest novih bazena, a za najviše tri mjeseca otvaraju svoja vrata kupačima

‘Pozdrav domovini’ ime je upečatljivog oslikanog atrija na ulazu u 18.000 četvornih metara velikog novoizgrađenog Vodenog centra Krapinske Toplice. Osim zelenog Zagorja i njegovih toplica, slavonske ravnice tu su Kornati, Zagrebačka katedrala, Dubrovnik i arena u Puli - Hrvatska u malom.

Isplatilo se čekati

Možda se malo dugo čekalo, no isplatilo se - mogao bi biti zaključak naše ekipe koja je prva ušla u objekt kupolastog oblika kojim se izvrsno stapa sa zagorskim bregima. Naime, do 2006. godine brojne radove pod zemljom isfinanciralo je samo trgovačko društvo Aquae Vivae, a iza toga stigao je kredit HBOR-a. Sve u svemu, Martina Crljen i Nevenka Varjačić, obje članice Nadzornog odbora koje su nas provele kompleksom, kažu da je utrošeno nešto više od 20 milijuna eura. No, sada su u fazi završni radovi i najkasnije za tri mjeseca svi će se moći diviti i uživati u onom što smo prošli. Spomenimo najprije da je ispod objekta u kojem se nalazi šest bazena ukopano ukupno 46 kilometara cijevi kojima se izvornom toplom vodom grije objekt, ali čak i klupe! Inače, dva vanjska bazena cijelo vrijeme radova bila su u funkciji, a sada im se pridružuje još čak šest njih. Već kod ulaza je bazen koji je otvoren i sadrži pedesetak atrakcija te je u zavjetrini, a i zimi i ljeti obasjava ga sunce cijeli dan.

Slijedi bazen s valovima, zatim olimpijski, ali i pet i više metara dubok bazen za ronjenje te baby pool i bazen s brzom rijekom i drugim atrakcijama. Dok se u tom dijelu trebaju postaviti još samo stropovi u kojima su već sve instalacije, a samo još treba postaviti svjetiljke, naše domaćice provele su nas popratnim sadržajima: završenom kuhinjom, čak 1200 garderobnih ormarića, sanitarnim čvorovima koji za mališane bliješte, restoranom sa 120 mjesta u kojem će se jesti samo zdrava domaća hrana, kako bi se i iza obroka moglo koristiti ono što je uslijedilo.

Ležaljke kao zrake sunca

Dvije finske saune, ledena soba, turska kupelj, topla sala za odmor i 300 četvornih metara prostora za odmor u kojem su grijane klupe i ležaljke. Kad se ulazi u toplu sobu te tople ležaljke takvih su boja da čovjek ima dojam da su u njega usmjerene zrake sunca. Prekrasno oslikani prostori asociraju možda svakog na nešto drugo, no to je uvijek nešto lijepo.

- Gradili smo od najboljih materijala: kamena, drveta i keramike, a sve je to djelo domaćih ruku. Naime, ovaj objekt je temelj, on će ostati, a imamo planove za proširenje vanjskog dijela koji ćemo moći prilagođavati trendovima. Mislili smo i na najmlađe, pa osim bazena za njih ćemo imati organizirane i razne igraonice da roditelji mogu u miru uživati - kazale su nam domaćice dok smo se mi gubili oko 1200 ležaljki po terasama uokolo bazena i na krovu. Inače, sve će se plaćati narukvicama.

Komentara 4

DU
Deleted user
12:45 18.06.2014.

Zgodna investicija. Pitanje je,da li ce biti rentabilana. Ako nece biti, a nece, tko ce biti buduci vlasnik tog kompleksa, terbalo bi ga privatizirati (pokrasti), zar ne?

MA
matador007
16:37 18.06.2014.

Gospon to otvara tako dugo da su oni stariji koji su čekali otvorenje već umrli.U međuvremenu naplačuje ulaza na dva bazena kao suho zlato,okolo sve potrgano,moraš dobro paziti da ne polomiš prste ako ideš bos.Ali,to nam je stvarnost.Nekada su Krapinske bile pojam,ljudi su masovno dolazili na kupanje.Očito je to nekome smetalo,pa je trebalo uništiti što se da.Ovo sad,neka mu bude.Za ono što nudi,radije pokupiti djecu pa na more.debeloj guski i još k tome lopovskoj nemojmo mazati vrat!

FA
fakinkr
00:00 19.06.2014.

Slazem se s matadorom..,a isto tak i mlađa generacija je ostala zakinuta za vodene sadržaje tom"vječnom "izgradnjom pa mnogi ni ne znaju kak moderni bazeni izgledaju.Vidimo da na slici nisu zaljepljene ni pločice , ili su to one koje sue su davno postavljene otpale od starosti? na gradilištu 2 i pol radnika...Vjerojatno opet pranje mozga i nečija propaganda.. tj prodavanje magle isto ko i prije par mjeseci..Sutinske i Stubičke još gora priča. .programsko uništavanje zagorskog turizma..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije