Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 80.000 kn štete

USKOK podignuo optužnicu protiv bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Omiša

Ivan Škaričić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
23.11.2016.
u 15:10

Spominje se da je od 10. srpnja 2008. do 12. ožujka 2013., s jednim društvom zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mnijenja, iako je bio svjestan da Gradu Omišu takva istraživanja nisu bila potrebna

Nakon provedene istrage USKOK je pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića. Tereti ga se da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. 

Spominje se da je od 10. srpnja 2008. do 12. ožujka 2013., s jednim društvom zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mnijenja, iako je bio svjestan da Gradu Omišu takva istraživanja nisu bila potrebna. Na temelju sklopljenih ugovora, društvo je Gradu Omišu u više navrata ispostavljalo račune za nepotrebne usluge čije plaćanje je nalagao okrivljenik.

Na opisani način Grad Omiš je oštećen za 80.377,49 kuna.

>> Kako HDZ-ovci gledaju na predsjedničke izbore u SDP-u: Evo u kome vide najveću prijetnju

Komentara 8

SA
Sampei
15:40 25.11.2016.

ovo djeluje kao politički progon škaričića! pa nije USKOK taj koji može određivati je li neki ugovor bio potreban Omišu ili ne, jedino što njih treba zanimati je li posao odrađen! ako je posao odrađen, onda je suludo zbog ugovora ganjati nekoga, o tome svoje trebaju reći birači na izborima, a ne USKOK jer ovako djeluje da progone škaričića kako bi ga onemogućili da se kandidira na lokalnim izborima za 6 mjeseci!

Avatar nula
nula
16:37 23.11.2016.

Ako niste znali, danasnji gradonacelnik Omisa je Ivan Kovacic iz Mosta .... ))-:

DO
domljani
16:41 23.11.2016.

za tako malo novca nema smisla podizati optužnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije