Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrućine

Uređuju groblje i na 35 stupnjeva, u blizini nema hlada, ali ne žale se

'16.07.2010., Varazdinsko groblje, Varazdin, Radnici tvrtke Parkovi unatoc visokim temperaturama rade i po najvecem suncu Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
16.07.2010.
u 16:35

- Jako je teško po ovim vrućinama, ali raditi se mora - kaže Fulir, koji je na plus 35 u starom dijelu groblja iskopao grob dubok 1,8 metara

Bez obzira na to što su visoke temperature, grobari Pogrebne službe tvrtke "Parkovi" moraju pripremiti grob za pokojnika, zaliti cvijeće, orezati čemprese, pokupiti smeće i osušene vijence ukloniti s grobnice.

- Jako je teško po ovim vrućinama, ali raditi se mora - kaže Fulir, koji je na plus 35 u starom dijelu groblja iskopao grob dubok 1,8 metara. - Za to mi treba četiri sata, pa kad mi je teško malo se odmorim, ali hlada nigdje nema - kaže Fulir. Dodaje da radi već četiri godine i da je to težak posao u svako godišnje doba, ali da je kopanje po vrućini najgore. Osim na Varaždinskom groblju Parkovci te teške fizičke poslove rade i na groblju u Biškupcu te na groblju u Vinici. Fulir kaže da ima puno posla za pogreb. Osim što iskopaju grob, moraju iznijeti lijes iz mrtvačnice pa onda odvesti do groba te nakon pogreba zatvoriti grobnicu ili zatrpati grob.

Jedini zaklon od sunca imaju u prostoriji u koju idu na pauzu, ali ni u njoj baš nije hladno jer nema klima-uređaja.

- Malo je bolje kad smo na pauzi, ali nemamo klimu - kaže Fulir dodajući da je bolje da nemaju, jer bi temperaturne razlike bile prevelike pa bi im na groblju bilo još više vruće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije