Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVLJENO GRAĐEVINSKOJ INSPEKCIJI

Urušila se kuća u Zagrebu: 'Nije bila održavana i predstavlja opasnost'

Zagreb: Urušio se zid napuštene kuće u Krugama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
29.08.2020.
u 19:11

Na terenu je Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i Policijska uprava zagrebačka.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je da su danas u popodnevnim satima dobili dojavu o urušenju kuću za koju je utvrđeno da predstavlja opasnost. Na terenu su vatrogasci i policija, a sam slučaj prijavljen je građevinskoj inspekciji. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Ured za upravljanje u hitnim situacijama je danas oko 17:00 sati dobio dojavu o urušavanju kuće na lokaciji Medvedski breg 44. Izlaskom na teren utvrđeno je da se radi o neodržavanoj kući koja je naslonjena na susjedni objekt i predstavlja opasnost. Na terenu je Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i Policijska uprava zagrebačka.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama je slučaj prijavio građevinskoj inspekciji pri Državnom inspektoratu koja će na lokaciju izaći u ponedjeljak", stoji u priopćenju. 

 

 

Komentara 11

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
20:55 29.08.2020.

Nažalost, Zagrebačka stara jezgra je kombinacije štakornjaka i narkomanskog legla. Odvratno, neznam tko živi tamo, kada se spuštam prema njemu bude mi muka, odvratno. Umjesto da žive s pticama i u zelenilu ljudi se gužvaju po uriniranom asflatu...

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
20:53 29.08.2020.

Centar grada (donji grad) izgleda kao narkomansko leglo. Zanimljiva činjenica Zagreba, što se više približavaš centru to su zgrade manje održavane, neurednije, vrtovi zapušteniji, ulice su prljavije psećim izmetom.

DG
davorsimic60@gmail.com
10:27 30.08.2020.

Zanimljivo, kuća je predstavljala opasnost zbog urušavanja, konstatirala je građevinska inspekcija ! No jedno pitanje toj istoj građevinskoj inspekciji, pa i gradonačelniku, pa i premijeru ! Zbog čega ta ista građevinska inspekcija ne provjeri u kakvom je stanju kuća odnosno palača Grčić Jelačić na Markovu trgu ? To je ona ruševina neposredno uz Sabor i nasuprot palače Hrvatske vlade te u neposrednoj blizini starogradske vijećnice ! Tko će odgovarati u slučaju urušavanja i ozljeđivanja prolaznika, građana grada Zagreba ili turista koji pohode naš grad ? Ta palača je u ruševnom stanju već dugi niz godina, kao i ona palača na početku Basaričekova ulice preko puta bivše Mimarine kuće ! Palača Grlečić Jelačić navodno ima imovinsko pravne probleme, no bilo bi zanimljivo doznati tko su vlasnici i zbog čega ih gradske vlasti ne sankcioniraju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije