Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNO VRIJEME

Upaljen crveni meteoalarm za tri regije: Udari bure i do 150 km na sat, zatvoren dio autoceste A1

Šibenik: Kišno prijepodne gradu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/8
15.03.2023.
u 07:49

Za zagrebačku, osječku, kninsku i gospićku regiju te za zapadnu obalu Istre upaljen je žuti meteoalarm dok je za riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić te splitsku regiju izdano narančasto upozorenje

Izdano je crveno upozorenje za cijelu Dalmaciju zbog jake bure koja će puhati do 120 kilometara na sat, a u Velebitskom kanalu udari bure će biti i do 150 kilometara na sat. Za zagrebačku, osječku, kninsku i gospićku regiju te za zapadnu obalu Istre upaljen je žuti meteoalarm dok je za riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić te splitsku regiju izdano narančasto upozorenje. 

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - upozorio je DHMZ stanovnike Dalmacije. 

Na području Zagreba i Slavonije vjetar će puhati do 55 kilometara na sat, a tijekom jutra je moguća i kiša. Vrijeme će biti uz povremenu kišu, vjetrovito i navečer osjetno hladnije. Kiše će biti uglavnom prijepodne, u višem gorju i susnježice i snijega. U Dalmaciji lokalno pljuskovi s grmljavinom. Od sredine dana sa zapada postupan prestanak oborine i razvedravanje. Vjetar u unutrašnjosti umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Na krajnjem jugu još prijepodne umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, a na moru od 11 do 14 °C.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama Gračac-Obrovac-Karin), Jadranska magistrala Senj-Sveta Marija Magdalena, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Zabrana za I. skupinu vozila je na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, državnim cestama između Vaganačkog mosta i Borja te od Udbine do Gračaca, između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo, između mjesta i čvora Križišće i lokalnoj cest Kraljevica-Križišće.

Zabrana za I. i II. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikli, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom) je na autocesti A7 između čvorova Rijeka Istok (Draga) i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te na Krčkom mostu. Zbog prevrnutog teretnog vozila kod Obrovca za sav promet zatvorena je dionica DC27 Obrovac-Benkovac u oba smjera. Obilazak je državnom cestom Gračac-Otrić-Pađene-DC59 Kistanje i obratno.

Već sutra će biti puno mirnije. Tijekom dana će biti pretežno sunčano u većini zemlje. Prijepodne umjeren sjeverni vjetar, popodne mirno, a na moru većinom umjerena i jaka bura i sjeverac, osobito u Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti slab mraz, minimalna temperatura od -3 do 1, na moru od 4 do 8 °C. Najviša dnevna većinom između 10 i 14 °C.

VIDEO Maksimirski stadion pretvorio se u potok za vrijeme derbija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije