Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
služba za praćenje klime

Znanstvenici EU-a: Europa je doživjela drugu najtopliju zimu od početka mjerenja

Skiers pass on a small layer of artificial snow in Leysin
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
1/3
08.03.2023.
u 16:37

Prema izvještaju najtoplija zima od početka mjerenja bila je 2019./2020. Globalno je ovogodišnja veljača bila peta najtoplija od kada postoje mjerenja, prema Copernicusu.

Europa je doživjela drugu najtopliju zimu od početka mjerenja 1979. godine, objavila je u srijedu služba EU-a za praćenje klime, dok su suši uvjeti od prosjeka zabilježeni u velikim dijelovima zapadne i jugoistočne Europe, kao i u ruskim regijama. 

Puno veće temperature od prosjeka izmjerene su u istočnoj Europi i dijelovima sjeveroistočne Europe, objavila je Služba za klimatske promjene Copernicus. Temperature su bile ispod prosjeka na Pirenejskom poluotoku.

Prema izvještaju najtoplija zima od početka mjerenja bila je 2019./2020. Globalno je ovogodišnja veljača bila peta najtoplija od kada postoje mjerenja, prema Copernicusu.

“Veći dio Europe imao je iznadprosječne temperature zraka, posebice sjeverna Norveška i Švedska, kao i (norveška regija) Svalbard”, dodala je služba EU-a. Svalbard je arhipelag između norveškog kopna i Sjevernog pola.

Više zelenih tema pronađite na web stranici Rezolucija Zemlja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije