Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Ulovio ribu od 200 kg pa je pustio u more: Neka beštija živi

Uhvatili smo ovu ribu u akvatoriju Blitvenice i Žirja na dubini od 75 metara u mriže carice, stajaćice. Imao je težinu oko 200 kg, naraste on u Jadranu i do tonu, a vani malo i više, kaže Nino Mrvica
12. srpnja 2019. u 08:55 2 komentara 1208 prikaza
riba
Foto: Screenshot

Vodički ribar Nino Mrvica u akvatoriju Blitvenice i Žirja na dubini 75 metara ulovio je 200 kilograma tešku ribu bucanj.

somovi Nevjerojatan ulov Pogledajte kakve kapitalce su ulovili Ivica i njegov sin

Iako je riba bila golema, zapravo je jako mlada te će doseći težinu i preko tone pa su je ribari vratili u more.

– Uhvatili smo ovu ribu u akvatoriju Blitvenice i Žirja na dubini 75 metara u mriže carice, stajaćice. Imao je težinu oko 200 kg, naraste on u Jadranu i do tonu, a vani malo i više. U Kaliforniji je uhvaćen 2 i pol tone težak primjerak. Konkretno mi je prvi put da sam uhvatio bucnja, ali egzotičnijih vrsta je bilo. Znala se kornjača uhvatiti, pa bih je oslobodio i pustio, a pošto može duže bez zraka, zasad sam ima sriću pa su sve bile žive – ispričao je Mrvica za morski.hr.

riba na Dolcu Bogata ponuda, ali i cijene Za hobotnicu traže i 140 kn: Umjesto da pojeftine, morski proizvodi poskupjeli

– Ne volim ubijati ono što nije u svrhe prehrane i komercijalne svrhe. A za bucanj ne postoji tržište. Je li zaštićena vrsta ili nije, ne znam, ali ja sam ga pustio. Život je život, neka beštija živi, nemam potrebu zadržavati išta iz mora radi atrakcije. Puštamo sve što je malo, nedoraslo i nije sklono mriješćenju jer triba i dogodine loviti i raditi, ali i ostaviti za buduća pokoljenja – dodao je.

Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
  • Avatar Psychlist
    Psychlist:

    Svaka čast. Svi ljudi trebaju tako, bez iživljavanja bi svijet bio bolje mjesto.

  • treb:

    Bravo, to je čovjek.