Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uljanikovci sutra prekidaju štrajk i vraćaju se na posao

- Nažalost, i dalje nema nikakvih pomaka vezanih uz konačan plan restrukturiranja i uključivanje strateškog partnera - poručio je  Cerovac
16. prosinca 2018. u 16:40 9 komentara 526 prikaza
Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Radnici Uljanika od sutra do daljnjeg prekidaju dvotjedni štrajk nakon što je Uprava Uljanika izvijestila Štrajkaški odbor kako bi Državna agencija za radnička potraživanja do kraja idućeg tjedna radnicima trebala isplatiti minimalac za studeni u iznosu od 2.750 kuna, potvrdio je danas u izjavi za novinare predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Danko Končar Upravni sud Danku Končaru može biti zamrznuta imovina u Finskoj

Navodeći kako je ta odluka donesena većinom glasova Štrajkaškog odbora, Cerovac je Hini kazao kako je on osobno ipak smatrao da je ponovno trebalo ići u Zagreb u Ministarstvo gospodarstvo i tamo "pokušati pronaći rješenje". 

Uljanik
1 / 5
Uljanik

- Naravno, nisu svi bili za obustavu štrajka jer je teško zahtijevati od radnika da dođu raditi bez da dobiju plaću. Međutim, Štrajkaški odbor je tako odlučio većinom glasova. Što će biti s ostatkom plaće i kada će ona biti isplaćena, to još ne znamo - izjavio je Cerovac. Dodao je kako se štrajk stavlja u mirovanje dok će Štrajkaški odbor i dalje djelovati, te se sastati ukoliko bude potrebno ponovno pokrenuti štrajk. 

- Nažalost, i dalje nema nikakvih pomaka vezanih uz konačan plan restrukturiranja i uključivanje strateškog partnera - poručio je  Cerovac koji, "ne zna koliko će Uljanikovih radnika u ponedjeljak poštivati odluku Štrajkaškog odbora i doći na posao s obzirom na to da ih sve manje vjeruje da će im plaća biti isplaćena.

Po njegovim riječima, od početka godine do danas, na razini Uljanik Grupe otišlo je oko 1.300 radnika i svakim danom taj je broj sve veći. 

Pogledajte video prosvjeda radnika Uljanika:

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

 • stefj:

  Opet država uskače, ko da nismo dali dovoljno. Sada krpa IDS-ove i SDP-ove dubioze vezane za Uljanik i 3. maj... Radnici su se pokazali kao jako dobro manipulativno sredstvo da se situacija napravi još lošijom. Prvo su se, nakon prvog ... prikaži još! štrajka, odlučili za produženi vikend, nakon čega su isti tren otkazana 3 broda, zatim ne puste kooperante da završe brodove, pa da bar kojih pola milijarde moramo manje platiti... Ponašaju se baš kao da su državna ili javna služba - hoću danas, sutra za mene ne postoji, a sve treba riješiti u Zagrebu novcem iz proračuna...

 • Avatar cro.adris
  cro.adris:

  Na koji posao se vraćaju? Nisu ni prije ništa radili pa neće ni sada. Oni su hrvatskom gospodarstvu potpuno suvišni.

 • Avatar lunar777
  lunar777:

  A na poslu se ubijaju od posla..