Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Danku Končaru može biti zamrznuta imovina u Finskoj

Končar je još prije deset godina prešao prag od 30 posto vlasništva u Afaraku, a u veljači ove godine je od njega finska nadzorna agencija tražila javnu ponudu za preuzimanje te tvrtke
14. prosinca 2018. u 14:25 2 komentara 922 prikaza
Danko Končar
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Finske novine Kauppalethi objavile su kako je helsinški Upravni sud dao zeleno svjetlo za poduzimanje mjera prema vlasniku Brodotrogira i potencijalnom strateškom partneru Uljanika Danku Končaru zbog nedozvoljene kontrole nad tvrtkom Afarak, u sklopu čega mu može biti zamrznuta imovina.

Danko Končar Odbačena žalba? Finci tvrde da Končar mora platiti kaznu od 50 milijuna eura

Njega je zbog nedozvoljene kontrole nad tvrtkom Afarak nadzorno tijelo prozvalo tražeći objavu javne ponude, no ne i prodaju njegove imovine.

Končar je još prije deset godina prešao prag od 30 posto vlasništva u Afaraku, a u veljači ove godine je od njega finska nadzorna agencija tražila javnu ponudu za preuzimanje te tvrtke.

Danko Končar Spašavanje Uljanika Država Danka Končara ne želi u Uljaniku i sumnja da su se u novi NO gurali njegovi pritajeni igrači

Uz to je odlučeno da ponudu mora podnijeti najkasnije do 18. svibnja ili u suprotnom platiti 50 milijuna eura na što se Končar žalio, te je odlučeno da kaznu ne treba platiti već mu imovina može biti zamrznuta, s tim da njena prodaja nije dopuštena.

Upravni sud nije donio odluku treba li Končar podnijeti obveznu javnu ponudu za dionice u Afaraku. Tijekom nadzora je utvrđeno da bi se dionice Afaraka trebale otkupiti po cijeni od 2,5 eura, no ove jeseni je grupacija Afarak objavila Končarov prijedlog otkupa po cijeni od 1.015 eura po dionici, a odluka je potvrđena na Izvanrednoj skupštini Afaraka. 

Pogledajte video: Štrajk radnika Uljanika

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...