Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA SIPA-E

Uhićene četiri osobe zbog malverzacija s robom nakon poplava u BiH

lisice
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
30.06.2014.
u 10:16

Uhićeni su iskoristili stanje prirodne nesreće te falsificirali i krivotvorili dokumentaciju u određenim tvrtkama da bi uvećali štetu i time izbjegli plaćanje PDV-a

Policijski službenici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su uhitili četiri osobe za koje sumnjaju da su vršile malverzacije s robom tijekom poplava. Uhićenja su obavljena na području Banje Luke i Mostara u okviru akciju "Sailor" koja i dalje traje, javlja Klix.

Uhićeni su M.M., Ž.Đ., D.M. i direktor kompanije ''Sector' Security'' Dragan Talić, a tereti ih se za kaznena djela organiziranog kriminala, odnosno za utaju poreza ili prijevaru, carinska prijevaru, protuzakonito posredovanje i zloupotreba položaja ili ovlasti. Svi oni iskoristili su stanje prirodne nesreće u BiH te falsificirali i krivotvorili dokumentaciju u određenim tvrtkama da bi uvećali štetu nastalu zbog poplava i time izbjegli plaćanje PDV obaveza.

Tužiteljstvo BiH navelo je da su vlasnici kompanije Bauwelt premjestili robu u vrijednosti oko milijun eura te lažnom dokumentacijom prikazali kako je ona uništena u skladištima uslijed katastrofalnih poplava. Robu su kasnije namjeravali prodati i time protupravno steći imovinsku korist.

U okviru "Sailora" izvršen je pretres objekata na šest lokacija, a četvorka je privedena u prostorije SIPA-e u Banjoj Luci.

>>Caritas prodaje nenosivu i 'demode' odjeću
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije