Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Cappelliju:

Ugostiteljima pomozite nižim PDV-om, a ne ograničavanjem seoskog turizma

Gari Capelli
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.06.2018.
u 06:15

Predlagači ne razumiju obaveze seoskog turizma, uz ugostiteljstvo bavimo se i poljoprivredom, kažu u Udruzi ruralnog turizma

Slažemo se da je potrebna detaljna analiza i pitamo se zašto nije već napravljena. Vaš stav o nelojalnoj konkurenciji prema ugostiteljima pokazuje da eklatantno štitite njihove interese te da ne razumijete dovoljno kako objekti seoskog turizma imaju veće obaveze jer se uz ugostiteljstvo bave i poljoprivredom.

Ako se već brinete o poslovanju ugostitelja, predlažemo da umjesto ograničavanja seoskog turizma razmislite o smanjivanju stope PDV-a, na čemu bi vam ugostitelji bili iznimno zahvalni, poručuju iz Udruge ruralnog turizma ministarstvu Garija Cappellija u vezi s predloženim izmjenama Zakona o ugostiteljstvu, koje su do prošle subote bile na javnoj raspravi. Predstavnici te druge konstatiraju i kako je porazno da je e-savjetovanje jedina komunikacija resornog ministarstva sa strukovnim udrugama.

U raspravu o izmjenama spomenutog Zakona uključilo se desetak komentatora, a primjedbi i prijedloga nekoliko je puta više. Uz argumente poznate otprije, protiv rekategorizacije obiteljskog smještaja i dokidanja prakse da “Zimmer frei” služi i ručak i večeru, neki diskutanti smatraju da Ministarstvo turizma želi biti tržišni arbitar.

Gari Capelli
1/6

Komentara 5

MU
mulag
09:20 04.06.2018.

ko hoce nek se bavi s ugostiteljskim uslugama, a kome se neisplati neka odfaka

Avatar Oneill
Oneill
07:27 04.06.2018.

Pa da im spustimo porez da bi oni digli cjene.Pica 95 kn bravo .

Avatar Darijus
Darijus
06:39 04.06.2018.

Ni u ludilu, a seoski turizam treba zakonom zabranit. Jerbo Skandinavci, zapadni Europljani, Svicarci Austrijanci, Njemci,,,,, kod seksa previse upotrebljavaju kondome, pa im kronicno fali ljudi za popunjavanje radnih mjesta. Kandjani, Australci uz to, jos bi htjeli naseliti svoje sjevernijenije krajeve (polarni i ekvatorijalni krug). A i Ameri, nisu bas nesto ludi za naseljavanjem na Aljasku koju inace administracije svih dosadasnjih predsjednika pokusavaju jace naseliti. Ma ne da bi trebalo zakonski zabraniti seoski turizam, nego i bilo koji vid turizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije