Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Udruga Vigilare: Ustavni sud je prešao svoje ovlasti

Ovo je još jedan korak prema revolucionarnoj dekonstrukciji obitelji i moralnih vrijednosti
07. veljače 2020. u 14:32 2 komentara 916 prikaza
Ustavni sud
Foto: ilustracija

Udruga Vigilare oglasila se povodom najnovije odluke Ustavnog suda kojom je naloženo sudovima i drugim tijelima da ne smiju isključivati istospolne parove iz postupka udomljavanja, odnosno da im moraju omogućiti da u postupku participiraju pod jednakim uvjetima kao i drugi parovi. Poručili su da je odluka protupravna te da je Ustavni sud njome prešao svoje ovlasti.

Ivo Šegota i Mladen Kožić Važna odluka Predsjednik Ustavnog suda: Šegota i Kožić, ako ispunjavaju uvjete, mogu udomiti dijete

"Odlukom kojom dopušta istospolnom paru/parovima sudjelovanje u procesu udomljavanja djece u Hrvatskoj, Ustavni sud je djelovao protupravno. To se prije svega odnosi na Zakon o udomiteljstvu protiv čijih je odredaba djelovao, premda nije naložio njegovo ukidanje i donošenje novog zakona. USUD je time prešao svoje ovlasti, narušio čitav pravni sustav Republike Hrvatske i suspendirao vladavinu prava, uzurpiravši ovlasti Hrvatskog sabora kao najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj.

Sabina Glasovac i Peđa Grbin o Zakonu o udomiteljstvu Reakcija iz SDP-a na odluku Ustavnog suda Grbin: Ako Centar za socijalnu skrb to sam ne učini, neka ministrica Bedeković poništi njihovo rješenje

Spomenuta odluka suda protiv je interesa i dobrobiti djece. Centri za socijalnu skrb trebali bi i u nastavku ovog procesa postupati prema odredbama postojećeg Zakona o udomiteljstvu i ne izručivati djecu u nepovoljno emocionalno i društveno okruženje, oduzimajući im pravo na majku i oca, tj. udomitelje različitog spola. Ovo je još jedan korak prema revolucionarnoj dekonstrukciji obitelji i moralnih vrijednosti u Hrvatskoj", poručili su iz udruge.

VIDEO Ivo Šegota i Mladen Kožić o svojoj borbi za pravom na udomljavanje djece

 

Maja Šuput i Nenad Tatarinov
IZNENAĐENJE
Znakovita objava Maje Šuput, fanovi je pitaju znači li to da je rodila
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • gragakarlovac:

    Kamo sreča da ima što više gejeva, ali ne lezbijke...tako da mogu birati ženske na svakom koraku. Inače Hrvatska če uskoro biti najjača gej ljetna destinacija, :D zakoni su več tu!

  • MarkoMaras:

    Ustavni sud je samom svojom odlukom učinio da taj dio Zakona o udomiteljstvu postane neustavan. Optuživati ga da to nije izričito rekao je obična floskula.