Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'protupravna odluka'

Udruga Vigilare: Ustavni sud je prešao svoje ovlasti

Ustavni sud
Foto: ilustracija
07.02.2020.
u 14:32

Ovo je još jedan korak prema revolucionarnoj dekonstrukciji obitelji i moralnih vrijednosti

Udruga Vigilare oglasila se povodom najnovije odluke Ustavnog suda kojom je naloženo sudovima i drugim tijelima da ne smiju isključivati istospolne parove iz postupka udomljavanja, odnosno da im moraju omogućiti da u postupku participiraju pod jednakim uvjetima kao i drugi parovi. Poručili su da je odluka protupravna te da je Ustavni sud njome prešao svoje ovlasti.

"Odlukom kojom dopušta istospolnom paru/parovima sudjelovanje u procesu udomljavanja djece u Hrvatskoj, Ustavni sud je djelovao protupravno. To se prije svega odnosi na Zakon o udomiteljstvu protiv čijih je odredaba djelovao, premda nije naložio njegovo ukidanje i donošenje novog zakona. USUD je time prešao svoje ovlasti, narušio čitav pravni sustav Republike Hrvatske i suspendirao vladavinu prava, uzurpiravši ovlasti Hrvatskog sabora kao najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj.

Spomenuta odluka suda protiv je interesa i dobrobiti djece. Centri za socijalnu skrb trebali bi i u nastavku ovog procesa postupati prema odredbama postojećeg Zakona o udomiteljstvu i ne izručivati djecu u nepovoljno emocionalno i društveno okruženje, oduzimajući im pravo na majku i oca, tj. udomitelje različitog spola. Ovo je još jedan korak prema revolucionarnoj dekonstrukciji obitelji i moralnih vrijednosti u Hrvatskoj", poručili su iz udruge.

VIDEO Ivo Šegota i Mladen Kožić o svojoj borbi za pravom na udomljavanje djece

 

Komentara 2

GR
gragakarlovac
15:47 07.02.2020.

Kamo sreča da ima što više gejeva, ali ne lezbijke...tako da mogu birati ženske na svakom koraku. Inače Hrvatska če uskoro biti najjača gej ljetna destinacija, :D zakoni su več tu!

MA
MarkoMaras
16:10 07.02.2020.

Ustavni sud je samom svojom odlukom učinio da taj dio Zakona o udomiteljstvu postane neustavan. Optuživati ga da to nije izričito rekao je obična floskula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije