Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provođenje odluke

Udruga Indigo preuzela kujicu koja joj je dodijeljena u sudskom postupku

Foto: Privatni album
1/7
14.06.2019.
u 20:23

Tek nakon veterinarske obrade znat će u kakvom je stanju Maza, a u istom skloništu čekaju ih još dva psa koja za sada nisu ni vidjeli. O svemu su progovorili na konferenciji za novinare

Na neshvatljivu presudu Općinskog suda u Zlataru, koji je zbog nanošenja nepotrebne boli psima i njihova izlaganja nepotrebnim patnjama prema čl. 205 st. 1 Kaznenog zakona osudio Rebeccu Neuman Koncilija i Petra Vraneka iz Male Erpenje, ali im nije zabranio da imaju pse, još jednom su upozorili iz Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo.

– Presudom je izrečena samo sigurnosna mjera zabrane potpunog obavljanja uzgoja kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji – istaknula je volonterka Udruge. No, i ta mjera ograničena je na četiri godine, koliko traje i uvjetna presuda kojom je zamijenjena zatvorska kazna od godine dana. Sutkinja suda u Zlataru oslobodila je okrivljene i plaćanja troška čuvanja pasa zbog olakotnih okolnosti, među kojima je mladost, ali i loše imovinsko stanje. Iako je u sudskom postupku, što je vidljivo iz presude, prvooptužena izjavila kako bi ona i drugooptuženi godišnje od pasa ostvarivali zaradu od pola milijuna kuna. A udruzi koja se tri godine brinula o psima oduzetim okrivljenicima nitko neće vratiti više od 100.000 kuna koliko su potrošili na njih.

I dok su psi o kojima je skrbila Udruga bili i još uvijek su na privremenim smještajima, šest pasa nakon privremenog oduzimanja okrivljenicima smješteno je u Sklonište za napuštene životinje Luč Zagorja. Tijekom postupka jedna kujica je uginula, a pravomoćnom sudskom odlukom i ti psi dodijeljeni su Indigu. Iz udruge kažu kako su doznali da su u međuvremenu uginula još dva psa, pa tako k njima dolaze dvije kujice i jedan mužjak u tipu dogo argentino.

Prva je stigla kujica Maza, koju su predstavili i novinarima i fotoreporterima okupljenima na konferenciji za medije održanoj na terenu Udruge.

Foto: Ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL

– Još ne znamo što nas sve čeka, Maza ima otvorenu ranu na nozi i izrasline, mršava je, ali umiljata i mazna. Tek je stigla, a vrlo brzo moramo veterinaru – kaže volonterka Indiga. Sve ih dodatno brinu još kujica i mužjak koji su ostali u skloništu, nisu ih vidjeli i ne znaju u kakvom su fizičkom i psihičkom stanju. Stoga ne mogu za njih odmah tražiti privremeni smještaj, a mjesta na njihovom terenu nema. Pozvali su zato sve koji mogu da ponude privremeni smještaj za neke od njihovih pasa s terena, kako bi oslobodili mjesto za prihvat još dva psa.

Možete im se javiti na udomitelj.indigo@gmail.com, kao i na Facebook stranicu, a pomoći im možete i novčanim ili drugim donacijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije