Naslovnica Vijesti Crna kronika

Učiteljici u Splitu učenici zapalili vrata stana zbog loših ocjena

Istraga je utvrdila da su osnovnoškolci već dvaput napravili isto, što nastavnica nije prijavila
18. travnja 2012. u 11:10 42 komentara 17 prikaza
zgrada
Foto: Tino Jurić/PIXSELL

– Tko može mirno spavati kad zna da neki luđaci dolaze i pale po zgradi?! Pa ovo je već treći put! – kažu stanari u Đakovačkoj 1. u Splitu, gdje živi 55-godišnja nastavnica kemije kojoj su trojica učenika osmog razreda zapalila ulazna vrata podstanarskog stana.

Nisu odustajali

Prijavila ih je tek nakon trećeg paleža jer je očekivala da će to prestati nakon drugog pokušaja. No, učenici su očito pretjerali kada su u noći na utorak vrata stana polili benzinom, zapalili ih i pobjegli. Policajci koji su izašli na očevid ostali su iznenađeni kada su otkrili da prva dva paleža nastavnica nije prijavila.

Šokiran je ostao i ravnatelj Osnovne škole Visoka Luka Čović, čije je učenike, dvojicu petnaestogodišnjaka i jednog četrnaestogodišnjaka, policija prijavila Općinskom državnom odvjetništvu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

– Na žalost, nismo znali za taj ružni događaj do jutros. Svi smo šokirani, nitko od nas u školi nije mogao ni pomisliti da bi naši učenici mogli takvo što napraviti! Jedan od njih ide na dva državna natjecanja, iz matematike i šaha, a iz kemije ima četvorku. Ostala dvojica imaju dvojke, ali također nisu bili problematični učenici – tvrdi Čović.

Razgovor u školi

Kaže da su roditelji već bili na razgovoru u školi.

– Što da vam kažem, roditelji su zatečeni takvim ponašanjem svoje djece. Pitaju se što im je bilo da odu kilometrima daleko, na drugi kraj grada, i pale ulazna vrata – tvrdi ravnatelj.

Roditelji će zajedno sa svojom djecom otići k nastavnici i ispričati se zbog divljačkog pokušaja zastrašivanja kako bi im popravila ocjene. Škola će poduzeti disciplinske mjere protiv trojice mladića. Što ih čeka, odlučit će Nastavničko vijeće, ali i Općinsko državno odvjetništvo.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • mikrogrizzly:

    Za ne vjerovati! Pale vrata stana učiteljici i to već nekoliko puta napravili... I još uvijek učenici škole!? I što sad drugo preostaje toj jadnoj učiteljici, koja je još i podstanar, nego da ode pred stan glavnog inspektora Min. prosvjete, ... prikaži još! izlije par litara benzina i zapali njemu vrata. Alternative očito nema jer dok oni tamo glavešine ne vide kako je to kad možeš živ izgorjeti, do tada će ta djeca biti štićena zakonom kao lički medvjedi. Gdje smo se srondali!?

  • Rollo Tomasi:

    Naravno, ako se netko nađe shodnim pitati dječju pravobraniteljicu Mili Jelavić o ovome, reći će kako su ta dječica jadna i nesvjesna dobra i zla, da je problem od strane roditelja i da je veliku udio krivnje zle učiteljice koja ... prikaži još! im se drznula dati jedinice, što je loša odgojna metoda i može izzavati dugotrajne posljedice na njihovu psihu. I držat će se takvih priča dok njoj netko ne zapali vrata od stana. U najboljem slučaju.

  • Rollo Tomasi:

    Ma kakvo državno odvjetništvo, kakvi zakoni! Išibati njih, pendrekom po njihovim roditeljima! Zahvaljujući zakonskim glupostima koje smo usvojili posljednjih godina, imamo ovo kaj imamo s djecom i maloljetnicima.