Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODIJELJENE NAGRADE

U Županji održan 16. Glazbeni festival 'Šokačke pisme'

Foto: Županja.hr
1/2
27.08.2021.
u 12:39

Na Festivalu je nastupilo 29 tamburaških sastava i solista, a Festival je započeo s dodjelom nagrada, a prema odluci 15 radijskih postaja nagrađene su najslušanije pjesme s jubilarnog, 15. Festivala

U okviru obilježavanja Dana grada Županje i blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, sinoć je na Trgu kralja Tomislava, održan 16. Glazbeni festival „Šokačke pisme” Županja 2021.

Na Festivalu je nastupilo 29 tamburaških sastava i solista, a Festival je započeo s dodjelom nagrada, a prema odluci 15 radijskih postaja nagrađene su najslušanije pjesme s jubilarnog, 15. Festivala. 

Najslušanijom pjesmom proglašena je pjesma „Braca” Tamburaškog sastava „Šokci”, a nagradu je uručio gradonačelnik Županje Damir Juzbašić. Najslušanijom drugom pjesmom proglašena je „Eno ga opet”, a nagradu je Stjepanu Jeršeku-Štefu uručio urednik Radio Osijeka Davor Lončarić, dok je najslušanijom trećom pjesmom proglašena je „Arenda” Tamburaškog sastava „Kristali“, a nagradu im je uručio direktor festivala Damir Bačić. Posebno priznanje za promicanje i njegovanje tamburaške glazbe primio je Šima Jovanovac, a nagradu je uručio župan Damir Dekanić.

- Mislim da smo nadaleko poznati po tamburaškim pjesmama. Područje Vinkovaca, Vukovara, a posebno Županja i županjski kraj, imaju toliko dobrih tamburaša, toliko dobrih bendova, stoga i imaju mjesto gdje će pokazati sve ono što znaju. Festival „Šokačke pisme“ je prigodna manifestacija za predstavljanje tamburaša i pjesama, što mi je izuzetno drago, te sam došao večeras poslušati pjesme koje su pripremili, rekao je Dekanić.

VIDEO Darko (30) hoda na žici 20 metara iznad Korane: Prebacuje se okolo, osmjehuje i maše turistima!


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije