Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvavo nasilje

U sukobu vojske i egipatskih kršćana poginulo 24 ljudi

kairo, neredi (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
09.10.2011.
u 21:49

Egipatski kršćani na ulice su izašli kako bi prosvjedovali zbog nedavnih napada na crkvu

Najmanje 24 osobe poginule su, a još ih je 150 ozlijeđeno u nedjelju u sukobima vojne policije i egipatskih kršćana u Kairu, javljaju strani mediji.  Među ubijenima ima i vojnika.

Egipatski kršćani na ulice su izašli kako bi prosvjedovali zbog nedavnih napada na crkvu. Blokirali su ulicu ispred egipatske državne televizije i tražili smjenu guvernera jer nije zaštitio crkvu. Prosvjedi su se proširili i na središnji trg Tahrir, središte pobune u veljači.

Egipatska državna televizija javlja kako su ispred njezina sjedišta zapaljena vojna vozila te da prosvjednici bacaju kamenje i molotovljeve koktele.

Essam Sharaf, egipatski premier, pozvao je izgrednike da odlože oružje kazujući kako su i kršćani i muslimani "prijetnja držvanoj sigurnosti".

 

Ključne riječi

Komentara 497

OB
-obrisani-
00:04 10.10.2011.

A sad pitanje toboznjim Hrvatima penicilinu i Alessandri. Jeste li vi za unistenje republike Srpske ili za njeno odrzanje???????? I molim lijepo ,bez ikakvog izvrdavanja.

UF
ufrm
00:47 10.10.2011.

@Alessandra Draga Alessandra, Previse je tuge u danasnjem svijetu da bi se za svakim zalilo, no kad si tako krscanski sentimentalna lijepo ima mijesta u gdije jos mozes pomoci krscanima i ne krscanima.

mučki_đubrivoje
09:59 10.10.2011.

prokleti arapi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije