Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ŠETNJE ČEKA IZRUČENJE

U Španjolskoj kršio policijski sat, pa otkriveno da ga Hrvatska traži zbog prevare

Španjolska vojsk pomaže u borbi protiv pandemije COVID-19
NACHO DOCE/REUTERS/PIXSELL
08.11.2020.
u 14:53

Naišli su na B.L. kojeg su zaustavili, a kada su mu provjerili identitet ispostavilo se da je Hrvatska za njim raspisala europski uhidbeni nalog.

Da tijekom policijskog sata koji je u Španjolskoj uveden zbog epidemije COVID-a 19 nije šetao ulicama Alicantea, sada ne bi u zatvoru čekao izručenje Hrvatskoj koja ga traži zbog prevare.

Moguće da  je to pomislio B.L. (42), državljanin BiH, kojeg je španjolska policija prvo zatekla kako krši policijski sat, a zatim je utvrdila i da ga Hrvatska traži zbog gospodarske prijevare koju je  počinio 2016. Vijest o njegovom uhićenju objavili su španjolski mediji, pozivajući se na priopćenje tamošnje policije.

Policijska ophodnja kružila je gradom i provjeravala pridržavaju li se stanovnici policijskog sata koji je ondje na snazi od ponoći do šest ujutro. Naišli su na B.L. kojeg su zaustavili, a kada su mu provjerili identitet ispostavilo se da je Hrvatska za njim raspisala europski uhidbeni nalog. Nakon što je uhićen, slučaj je preuzeo savezni sud u Madridu, koji treba odlučiti o hrvatskom zahtjevu za njegovim izručenjem. Prema neslužbenim informacijama postupak  se u Hrvatskoj protiv njega vodi na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 7

SA
sanikol
15:08 08.11.2020.

Vidi se da je Milanović bio u pravu da se policijski sat ne smije koristiti. Jer iz opisanog slijedi da se kriminalci ne drže tog propisa.

Avatar rubinet
rubinet
18:08 08.11.2020.

Hrvatska ga traži zbog prijevare.

AA
aabbcc
20:56 08.11.2020.

od ponoći do šest ujutro. _ ljudi ne nose satove i treba kad puni mjesec izadje pa dok ne zadje šetnje mena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije