Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brza hrana

U Silikonskoj dolini počeli zabranjivati "happy meal" za djecu

Djeca jedu fast food
Arhiv VL-a
28.04.2010.
u 17:22

Sponzori zabrane tvrde da nije moralno djecu i roditelje navoditi na to da zbog igračaka stvaraju loše prehrambene navike.

Lokalne vlasti u Silikonskoj dolini u Kaliforniji pokušavaju se boriti protiv debljine kod djece zabranom "happy maeala", odnosno davanja igračaka uz obrog brze hrane kako bi se privukla upravo djeca.

Za sada zabrana vrijedi samo u Santa Clari, no sponzori ovoga zakonskog prijedloga nastoje da se zabrana proširi i na druge okruge. Nadaju se da će ovo potaknuti lance restorana brze hrane da ponude zdravije i niskokaloričnije obroke za djecu. Također tvrde da nemaju ništa protiv besplatnih igračaka, jer se od njih djeca ne debljaju, ali naglašavaju kako nije moralno igračkama navlačiti roditelje i djecu da jedu nezdravu hranu i da tako formiraju loše prehrambene navike.

Ključne riječi

Komentara 1

Z2
znatiželjna_2
19:18 28.04.2010.

dobro da su se napokon sjetili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije