Naslovnica Vijesti Svijet

U SAD-u 300 svećenika pod optužbom za pedofiliju, zlostavljano više od 1.000 djece

U završnom izvješću koje je sastavila narodna porota kojoj su bili predani zaključci istrage, navodi se da su "gotovo svi slučajevi" danas otišli u zastaru i ne mogu se kazneno goniti.
15. kolovoza 2018. u 00:15 54 komentara 685 prikaza
Fernando Ramos
Foto: RODRIGO GARRIDO/REUTERS/PIXSELL

Istraga koju je vodio ured državnog tužitelja Pennsylvanije o kojoj je izvješće objavljeno u utorak, pokazuje da je više od 300 "svećenika predatora" spolno zlostavljalo najmanje tisuću djece a Katolička crkva te američke savezne države je to prikrivala.

Papa Franjo Zbog pedofilije Papa izbacio fra Gracijana Gašperova koji je priznao seksualno zlostavljanje mladića

U završnom izvješću koje je sastavila narodna porota kojoj su bili predani zaključci istrage, navodi se da su "gotovo svi slučajevi" danas otišli u zastaru i ne mogu se kazneno goniti.

Ipak, dva su svećenika optužena, jedan za opetovano spolno zlostavljanje nekoliko djece od kojih se posljednje dogodilo 2010. Premda ih se ne može kazneno goniti, porotnici su odlučili objaviti imena desetak crkvenih ljudi optuženih za pedofiliju na temelju zaključaka istrage.

Berrin Tahi i Christian Lais MONSTRUOZNI RODITELJI Seksualno zlostavljali sina i prodali ga na darknetu, dobili 12 godina zatvora

U izvješću se govori o spolnom zlostavljanju kojega su neke navodne žrtve bile mlađe od deset godina. Biskupi i kardinali su "uglavnom bili zaštićeni. Mnogi, od kojih se neka imena navode u izvješću, su promaknuti. Sve dok se to ne promijeni mislimo da je prerano zatvoriti poglavlje spolnih afera Katoličke crkve".

sas
PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  A licemjeri sute.

 • Deleted user:

  Hina pronasla okruglo 300 svecenika, za rusenje katolicke crkve. Tako je onaj britanki antropolog Zivanovic u 60-ima iskopao 110.000 djecijih kostura u Jasenovcu. Jako vjerodostojno!

 • Avatar močuga
  močuga:

  Autor...."HINA".....sve je jasno😉