Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog pedofilije

Papa izbacio fra Gracijana Gašperova koji je priznao seksualno zlostavljanje mladića

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
04.08.2018.
u 15:52

Fra Gracijanu S. Gašperovu trajno se zabranjuje slavljenje sakramenata, poučavanje te bilo kakav javni nastup uime Crkve

Sveti Otac Franjo je 28. lipnja, nakon što je primio izvješće od Kongregacije za nauk vjere, otpustio fra Gracijana Stipu Gašperova iz Reda franjevaca konventualaca, priopćila je Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, prenosi IKA.

Papa Franjo razriješio ga je svih obveza koje proizlaze iz svetoga reda, također i onih vezanih uz redovničke zavjete, čime se ujedno fra Gracijanu S. Gašperovu trajno zabranjuje slavljenje sakramenata, poučavanje te bilo kakav javni nastup uime Crkve.

Dana 1. kolovoza uručen je dekret Gracijanu Stipi Gašperovu, koji je svojim potpisom potvrdio da ga prihvaća.

Podsjetimo, fra Gracijan Gašperov priznao je krivnju, odnosno da je seksualno zlostavljao pet mladića.

 

Komentara 32

Avatar istovari
istovari
16:15 04.08.2018.

A kardinal o ovome i sličnima ni mukajeta po običaju....vlada zakon omerte kao među Sicilijancima.

VA
vadis1
16:51 04.08.2018.

Ovaj pop bi trebao biti sudjen da je Hrvatska pravna drzava. Navodno da ga je stitio nadbiskup Barisic? Ako je i njega treba diskfalificirati.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
16:32 04.08.2018.

Tako to radi katolička crkva gdje svećenici nemaju pravo na životnu družicu i zasnivanje obitelji a oni koji sve to imaju čine jednake stvari i još se čupaju za brade . ✝️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije