Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemani iz dubina

U plićaku snimili mitološke goleme 'morske zmije'!

morska zmija
Foto: Youtube Screenshot
1/3
09.04.2014.
u 12:27

Regalecus glesne najduže su koštunjave ribe na svijetu. Žive u tropskim morima u dubinama od 300 do 1000 metara, a mogu narasti i do 18 metara

Zaposlenici čikaškog Shedd Aquariuma nedavno su u Donjoj Kaliforniji snimili rijetke dubinske ribe, životinjsku vrstu koja je u mitovima često proglašavana ''morskim zmijama''. Svoj uradak objavili su i na YouTubeu, a u nekoliko dana pogledalo ga je više od milijun posjetitelja.

Regalecus glesne najduže su koštunjave ribe na svijetu. Žive u tropskim morima u dubinama od 300 do 1000 metara, a mogu narasti i do 18 metara. Vrlo rijetko izlaze na površinu ili se nasukavaju.

Foto: BBC screenshot

Foto: Screenshot BBC

Jedan takav slučaj zabilježen je prošle godine u listopadu. Tada se, piše BBC, primjerak dug oko 5,5 metara nasukao u zaljevu Toyonu na otoku Catalini u Kaliforniji.

>>Šokirao se: Ovu ribu s bodljama ulovio je u Savi!

Komentara 6

DO
downunder
12:53 09.04.2014.

Opet su izostavili najzanimlivije - kakva je ova riba na gradele?

LA
LacoLaco
15:26 09.04.2014.

.............nedavno su u Donjoj Kaliforniji snimili .............Mene zanima gdje je ta California????

PK
puši kurac
15:36 09.04.2014.

mitološke? inače mitološki su npr. kraken, minotaur, zmajevi.... ovo je riba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije