Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Slavoniji

U naletu automobila poginuo vozač romobila (39)

Stiže novi Zakon o cestovnom prometu: Uvode se kazne za električne romobile
Zoe Sarlija/PIXSELL
12.11.2022.
u 07:22

Očevid je u tijeku.

Vozač romobila poginuo je rano jutros u naletu automobila kod Donjeg Miholjca.

- Jutros oko 4.15 sati između mjesta Podgajci Podravski i Črnkovci došlo je do naleta automobila na romobil, vozač romobila 39 -godišnjak smrtno je stradao - izvijestila je policija.

PU osječko-baranjska oglasila se priopćenjem o nesreći.

"Danas oko 4,15 sati između mjesta Podgajci Podravski i Črnkovci dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 39-godišnji vozač električnog romobila.

Do prometne nesreće došlo je način kada su se 38-godišnji vozač osobnog automobila i 39-godišnji vozač električnog romobila kretali istim smjerom iz Podgajaca Podravskih prema Črnkovcima te je u jednom trenutku automobil udario u romobil.

Vozač romobila 39-godišnji hrvatski državljanin je na mjestu događaja smrtno stradao te je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje će biti obavljana obdukcija dok je vozaču osobnog automobila evidentirana je koncentracija od 1,38 promila alkohola u krvi.

Na mjestu događaja očevid su obavili policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac u suradnji s Općinskim državnim odvjetnikom", navela je policija.

VIDEO: ​Video Title: Sudar auta i hitne pomoći u Zagrebu

Komentara 7

CR
crocro
07:47 12.11.2022.

Žao mi je svakoga u prometu i nikome ne želim da se ozlijedi ili ne daj Bože ozbiljnije strada. Prije 2 dana oko 05,50 sati priobližavao sam se obilježenom pješačkom prijelazu i nema nikoga. Ali najednom s jednoga brežuljka spustio se, doduše osvjetljeni romobil i ide izravno na pješački prijelaz. Da nisam zakočio, ode on. Naravno da svi voztači trebaju paziti na obilježenim pješačkim prijelazima, ali ako se iznenada i nevidljivog područja za vozače automobila, pojavi osoba na romobilu, ta osoba bi se trebala makar malo zaustaviti prije prijelaza da vozač vozila shvati njegovu želju prelaska preko "zebre", a ne da se vozač romobila umisli u ulogu pješaka pa eto može odmah i bez čekanja jurnuti na zebru. Vozači romobila očlito se smatraju da su i oni pješaci pa rade slalome između pješaka i nesmotreno prelaze preko "zebri". Nedavno sam u Zagrebu na Zagrebačkoj aveniji vidio romobilistu kako maksimalno juri desnom stranom prometnice u nivou automobila a ne negostupa koji postoji ali ga nije koristio. I sad ne daj Bože pogoditi ga i nositi ga na savjesti cijeli život. Naročito su opasni u jutarnjim satima, po magli i večernjim satima tj za vrijeme smanjene vidljivosti, kao i kada si umišljaju da oni svudje imaju prednost prolaza i predsnost u odnosu na pješake koji se moraju stalno zbog njih obazirati. Vozače romobila treba nadzirati ali i sankcionirati ali i educirati o ponašanju u prometu.

NO
nori
07:55 12.11.2022.

Opasni su ti leteći automobili

PV
prcko.vita
12:04 12.11.2022.

Kao dugogodišnja korisnica i bicikla i romobila na baterije, mogu reći da je bicikl duplo sigurniji od romobila. Znam da su romobili jeftiniji ali ljudi, život je u pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije