Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtva nevremena

U lovu na lignje na Kornatima se utopio ribar

nevrijeme na moru
Arhiv VL-a
19.12.2009.
u 13:14

Dvojica Šibenčana su unatoč lošoj vremenskoj prognozi vikend htjela iskoristiti za lov na lignje. Oko ploperela im se zapetljao konop,a nesretni B.M. (55) prilikom otpetljavanja konopa pao je u more, a brod bez pogona je nosio snažan vjetar, te se utopljenik izgubio.

ŠIBENIK - Nevrijeme koje je zahvatilo Hrvatsku tijekom današnjeg jutra zaobišlo je šibensko područje, ali je prouzročilo nesreću na moru, utapanje ribiča na obližnjim Kornatima.

Dvojica Šibenčana su unatoč lošoj vremenskoj prognozi vikend htjela iskoristiti za lov na lignje. Krenuli su rano ujutro iz Murtera na Kornate brodicom s kabinom tipa 'Calafuria', da bi im se oko osam sati izjutra, u moru između rta Opata na Kornatu i otoka Smokvica, oko ploperela zapetljao konop. Nesretni B.M. (55) je prilikom otpetljavanja konopa pao u more, a brod bez pogona je nosio snažan vjetar, te se utopljenik izgubio.

U potragu su ubrzo krenula dva broda Lučke kapetanije Šibenik, 'Šibenik' i 'Lavsa', brodovi Postaje pomorske policije Šibenik 'Sv. Nikola Tavelić' i 'Krapanj', te plovila Nacinalnog parka Kornati, a oko 12 sati tragačima na moru se pridružio i GSS, koji je pretraživao Opat za slučaj da je B.M. isplivao do kopna.

Helikopteri ni zrakoplovi nisu krenuli tražiti utopljenika jer zbog nevremena nisu mogli poletjeti, a potragu je iza 12 sati dodatno otežao snijeg koji do tada nije padao. Uz pomoć brodova Nacionalnog parka Kornati 'Calafuriu' sa drugim ribičem (49), koji je prošao neozlijeđen, ali je pretrpio težak šok, u Murter su doveli djelatnici Nacionalnog parka.

Temperatura zraka na Kornatima je bila pet stupnjeva, a mora deset,  te se očekivalo da bi utopljenik u tim uvjetima mogao preživjeti pet ili šest sati.  Boreći se s lošim vremenskim uvjetima i utrkujući se s vremenom tragači su oko 12.30 pronašli B.M. mrtvog, u moru 50 metara daleko od otoka Smokvica Vela.  

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
16:42 19.12.2009.

Temperatura zraka na Kornatima je bila pet stupnjeva, a mora deset, te se očekivalo da bi utopljenik u tim uvjetima mogao preživjeti pet ili šest sati. U ljeti kod 2,5 puta veče temperature se smrznem kao govno nakon 3 satasata u vodi ! Nešto sumnjivo nekako pijano izgleda sve skupa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije