Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klanjec

U Franjevačkom samostanu bit će i Kuća europskih himni

Klanjec
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/2
12.08.2014.
u 12:00

Do konca godine u ovaj projekt će se uložiti oko 550 tisuća kuna, a vrijedan je ukupno 10 milijuna kuna

Grad Klanjec je od Ministarstva turizma dobio 300 tisuća kuna za svoj projekt “Kuća europskih himni i kulturna baština Klanjca”. Kako je rekla ravnateljica klanječkog Kulturnog centra Snježana Ricijaš, radi se o jednom od najznačajnijih projekata Grada Klanjca u zaštiti, promociji i prezentaciji kulturne baštine. Cijeli projekt koji će se realizirati u prizemlju Franjevačkog samostana, a vrijedan je deset milijuna kuna. S odobrenim potporama Ministarstva kulture Grad i Centar uložit će do kraja godine 550 tisuća kuna.

Projektna dokumentacija

- Dugogodišnjim ulaganjima Ministarstva kulture, ovaj projekt uz muzejske sadržaje predviđa i niz drugih proizvoda kulturnog turizma i povezivanja s gastronomskom i enološkom ponudom. Dio novca bit će uložen u privremeni postav Zavičajne zbirke u južnom krilu samostana, a preostali u pripremu projektne dokumentacije i studije izvodljivosti za sjeverni dio prizemnog samostanskog prostora koje je novim ugovorom Franjevačka provincija ustupila Gradu za potrebe muzejske djelatnosti na 99 godina - kaže S. Ricijaš.

Projekt na EU fondove

Izradom dokumentacije stvorit će se uvjeti za prijavu projekta za sufinanciranje iz EU fondova, s obzirom da je dobio i pozitivno mišljenje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U samostanu će biti predstavljene himne iz svih zemalja EU-a i Vatikana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije