Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM

U devet mjeseci 18,2% više novozaposlenih u turizmu

plaža
Marijan Sušenj/PIXSELL
15.10.2013.
u 12:44

Najviše novozaposlenih zaposleno je u zanimanjima konobara, kuhara i sobarica

Tijekom prvih devet mjeseci ove godine broj novozaposlenih u turističkim zanimanjima iznosio je 32.870 osoba, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od čak 18,2 posto, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, izvijestlo je danas Ministarstvo turizma.

Novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima u tom su razdoblju činile 20,5 posto udjela u ukupnom broju novozaposlenih osoba. Najviše ih je zaposleno u zanimanjima konobara (+21,9 % u odnosu na lani), kuhara (+17,6 % u odnosu na lani) i sobarica (+2,4 % u odnosu na lani).

\"Porast broja novozaposlenih od 18,2 posto u prvih devet mjeseci, u odnosu na prošlu godinu, pokazuje kako o mjesecu rujnu sve više možemo govoriti kao o sastavnom dijelu špice sezone, a ne više o posezoni. Isto tako, u nadolazećem razdoblju moramo posvetiti pažnju edukaciji turističkih kadrova, jer su djelatnici u turizmu prva karika do zadovoljstva gosta. Stoga, Ministarstvo turizma i ove godine dodjeljuje stipendije kako bi potaklo zainteresiranost za obrazovanje kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, za što je natječaj otvoren do kraja listopada. Isto tako, na Danima hrvatskog turizma pohvalit ćemo škole s najboljim projektima koje su dobile potpore iz programa \'Promocija zanimanja 2013\'\", naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

>> Kakva je to turistička država kojoj kiša 
može ugroziti sezonu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije