Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog pobune

U Beogradu uhićeni pripadnici zloglasnih Crvenih beretki

legija
Reuters
21.09.2011.
u 12:50

Organizirali su pobunu u studenom 2001. koja je prethodila Đinđićevu ubojstvu.

BEOGRAD – Uz četvoricu pripadnika zloglasne Jedinice za specijalne operacije (JSO) koji su uhićeni jučer i jednog koji je u bijegu, u istragu o oružanoj pobuni 2001. bit će uključeni Milorad Ulemek Legija, Duško Maričić Gumar i Zvezdan Jovanović Zmija, doznaje Blic. Osumnjičeni i uhićeni za oružanu pobunu iz studenog 2001.  sada su pripadnik srbijanske sigurnosne službe BIA Veselin Lečić (51), pripadnik policije Mića Petraković (39), član Protuterorističke jedinice Vladimir Potić (37) i Dragoslav Krsmanović (53), sada umirovljeni specijalac.

Saslušavani su do ranih jutarnjih sati i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati, a peti osumnjičeni Dragiša Radić (53) još je je u bijegu, piše beogradski Blic.

U istragu o ovom slučaju, koji je bio izravan pokušaj rušenja demokratske vlasti u Srbiji nakon Miloševićeve smjene i prethodio je ubojstvu premijera Srbije Zorana Đinđića, bit će uključeni Milorad Ulemek Legija koji je pravomoćno je osuđen kao organizator ubojstva premijera Zorana Đinđića, Zvezdan Jovanović Zmija kao neposredni počinitelj ubojstva preciznim snajperskim hicem i Duško Maričić Gumar koji je pravomoćno osuđen za ubojstvo Ivana Stambolića i četvorice dužnosnika SPO na Ibarskoj magistrali te pokušaja ubojstva čelnika te stranke Vuka Draškovića. Sva trojica služe po nekoliko 40-godišnjih zatvorskih kazni.

– Ulemek je bio zapovjednik JSO-a do lipnja 2001, kada ga je naslijedio Maričić, ali je zadržao utjecaj i stvarno je i dalje odlučivao o svemu – kaže Blicov izvor upoznat s istragom.

Komentara 1

HA
Harpoon
21:51 21.09.2011.

Ne mogu komentirati ili komparirati, jer hvala Bogu, u Hrvatskoj još nitko nije upucao niti premijera niti premijerku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije