Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJAJU SA ŠIRENJEM

Tvrtka Pervanovo postala vlasnik Spačve iz Vinkovaca

Davor Javorovic/PIXSELL
02.06.2021.
u 14:17

Prema službenim podacima Spačva je u prvom kvartalu 2021. godine imala 65 milijuna kuna prihoda i 3,4 milijuna kuna dobiti pri čemu su zalihe na dan 31. ožujka vrijedile 81 milijun kuna

Hrvatska tvrtka Pervanovo, koja ima sjedište u Dubrovniku i u vlasništvu je švedsko – hrvatskog poduzetnika Darka Pervana kojega nazivaju i „kraljem laminata“ nastavlja se širiti u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Poslije kupovine pogona u Otoku, nedaleko od Vinkovaca, tvrtka Pervanovo postala je i vlasnik Drvne industrije Spačva iz Vinkovaca.

Do sada je vlasnik Spačve bio fond Quaestus Private Equity kapital II i to sa udjelom od 75,81 posto. Sa tri ugovora o kupoprodaji tvrtka Pervanovo stekla je ukupno 98,68 posto dionica Spačve. O značaju Spačve govori i podatak kako je ova tvrtka i u vrijeme pandemije poslovala dobro te bilježila nova ulaganja. Prema službenim podacima Spačva je u prvom kvartalu 2021. godine imala 65 milijuna kuna prihoda i 3,4 milijuna kuna dobiti pri čemu su zalihe na dan 31. ožujka vrijedile 81 milijun kuna.

Spačva ima i ugovor sa Hrvatskim šumama na kvotu od 45 tisuća prostornih metara hrasta godišnje i to na rok od deset godina što je također iznimno bitno za dalji razvoj tvrtke. Tu je i dovoljan broj radnika ali i stalna ulaganja u modernizaciju proizvodnje kao i nove finalne proizvode. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama Saša Vilić i Vladimir Bataković novi su članovi Uprave Spačve. 

Predsjednik Uprave Josip Faletar i dalje je predsjednik Uprave tvrtke, a o tome će konačnu odluku uskoro donijeti Nadzorni odbor. Podsjećamo i kako je Darko Pervan prije nekoliko godina imao plan i u Vukovaru pokrenuti drvnu proizvodnju i pri tome zaposliti 400-500 radnika. Planirao je tada upravo u Vukovaru otvoriti nove pogone i svoje proizvode odatle plasirati širom svijeta. Međutim, nije uspio s obzirom da nije dobio dovoljne količine drvne mase od Hrvatskih šuma

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alzamalo
01:15 03.06.2021.

Jeli moguce da se vlast tako sveti Penavi ? Jadno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije