Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN SLUČAJ

Tužio trgovinu jer se otrovao mađaricama, vlasnica tvrdi da je riječ o osveti

kolaci
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
10.03.2021.
u 16:54

Kazala je da je prošle godine u svom obrtu zaposlila tužiteljeva sina, kojem nije produljila ugovor o radu, pa pretpostavlja da bi to mogao biti razlog tužbe

Općinski sud u Varaždinu odbio je tužbeni zahtjev protiv vlasnice trgovine od koje je kupac tražio naknadu štete jer smatra da se otrovao kolačima kojima je istekao rok trajanja.

Tražio je 7.525 kuna, no sad će morati nadoknaditi 1500 kuna parničnih troškova. Tvrdi da je upravo u toj trgovini 13. prosinca prošle godine kupio "mađarice". Pojeo je dva kolača kad je supruga primijetila da je na kolaču s donje strane plijesan. Provjerili su rok trajanja i vidjeli da je istekao prije dva dana, 11. prosinca.

Nakon konzumacije je, tvrdi, pretrpio strah i otišao na Zavod za hitnu medicinu Varaždin, gdje ga zbog situacije s koronavirusom nisu primili, pa je idućeg dana bio pregledan u ordinaciji opće medicine. Naveo je da je zbog konzumacije pokvarenih kolača povraćao, tri dana je imao proljev i zbog dehidracije morao primati infuziju. Dijagnoza je bila "dijareja i gastroenteritis za koje se pretpostavlja da su infekcioznog podrijetla".

Vlasnica trgovine branila se da nema dokaza da su kolači kupljeni baš kod nje jer se prodaju u brojnim trgovinama. Na fotografiji i računu koje je tužitelj priložio nije vidljivo da se radi o istim kolačima. Gastroenteritis je, branila se, učestala crijevna viroza čiji je česti uzrok nepranje ruku, kontakt s djecom koja imaju virozu i drugo. Osim toga, rekla je, tužitelj je 14. prosinca, dakle dan nakon konzumacije kolača, bio u njezinim dvjema trgovinama i od zaposlenica tražio sastanak s njom.

- Nije izgledao bolesno i s djelatnicama je normalno razgovarao, što dovodi u pitanje navode o povraćanju, dijareji, dehidraciji i primanju infuzije istoga dana kada je vozio do trgovina - rekla je i dodala da je prošle godine u svom obrtu zaposlila tužiteljeva sina, kojem nije produljila ugovor o radu, pa pretpostavlja da bi to mogao biti razlog tužbe. Sud je obrazložio da tužitelj nije uspio dokazati da je u toj trgovini kupio kolače koji su izazvali zdravstvene tegobe.

Ključne riječi

Komentara 3

EH
enigmus-hr
18:29 10.03.2021.

Što nije rekao da je influenser. Odmah bi dobio sve, i to besplatno.

DU
Deleted user
18:30 10.03.2021.

"Pojeo je dva kolača kad je supruga primijetila da je na kolaču s donje strane plijesan." Da jedeš pljesnjivo odmah bi osjetio, a ne halapljivo pojeo dva komada. A osim toga, od pljesni ne bi dobio proljev.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije