Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twitter-predsjednik

Trump ohrabruje prosvjednike protiv socijalnog distanciranja: Oslobodite svoje države!

Prosvjed u SAD-u
Foto: Tomislav Krasnec
1/5
18.04.2020.
u 12:32

OSLOBODITE Michigan”, “OSLOBODITE Minnesotu”, “OSLOBODITE Virginiju i spasite svoj sjajni 2. amandman. Sada je pod opsadom!”, napisao je predsjednik Trump na Twitteru

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru poziva Amerikance, koji su nezadovoljni mjerama socijalnog distanciranja i zatvaranja javnog života, da “oslobode” svoje savezne države.

“OSLOBODITE Michigan”, “OSLOBODITE Minnesotu”, “OSLOBODITE Virginiju i spasite svoj sjajni 2. amandman. Sada je pod opsadom!”, napisao je predsjednik Trump, naglašavajući velikim slovima riječ oslobodite. U spomenutim saveznim državama na vlasti su guverneri iz Demokratske stranke, koji su propisali stroge mjere socijalnog distanciranja i zabrane nepotrebnih izlazaka iz kuća s ciljem sprečavanja širenja novog koronavirusa. A guverner Virginije Ralph Northam potpisao je 10. travnja nove zakone o kontroli privatnog naoružanja građana, što je Trumpa dodatno razljutilo. Drugi amandman, koji spominje, odnosi se na pravo nošenja oružja.

 

Trump je objavio ove tvitove u vrijeme kad je Fox News, njegova omiljena televizija koju često gleda i odmah komentira u svojim objavama na Twitteru, objavila prilog o prosvjednicima koji se u nekoliko saveznih država okupljaju tražeći ukidanje ograničenog kretanja u doba koronavirusa. Osim u tri spomenute, takvi su se prosvjednici pojavili i u Sjevernoj Karolini i u Ohiju. 

Na press konferenciji u Bijeloj kući nakon objave tvitova kojima poziva na “oslobođenje”, predsjednik Trump je obrazložio da mu se prosvjednici čine kao “vrlo odgovorni ljudi” koji jednostavno prosvjeduju jer su neke mjere u navedenim saveznim državama “preteške, jednostavno preteške”. 

Ključne riječi

Komentara 13

HO
homophob
15:31 18.04.2020.

Tomo Krasnec teska neznalica! Americki Drugi Amandman se gradanima garantira pravo POSJEDOVANJA oruzja a ne nosenja. U spomenutin drzavama gradani zele da im se dozvoli ponovno RADITI jer im ponestaje sredstava za zivot!

Avatar bimbopus
bimbopus
18:28 18.04.2020.

Naprijed Amerika , nema karantena , nema ograničenja , radite ,gradite , zaradite , neka se zaraze oni čije je tjelo nesposobno obrane od virusa ne dozvolite da vas bolest sputava pa zar niste nebeski narod , Amerika i njezini narod , Amerika i njezini najbogatiji več previše gube vašim neradom , neče biti za vojsku , policiju , vatrogasce sve to treba platiti a najbogatiji su več sve svoje pretvorili u vrijednosnice koje zbog ekonomske krize gube na vrijednosti . naprijed domoljubi na čelu sa predcjednikom gosp. Trumpom milijončić ili dva mrtva za vašu državu nije ništa doči če novi radnici iz južnog dijela željni dolara . Ali samo jedno ne radite ne putujte svijetom neka virus ostane kod vas bog vas blagoslovio .

MA
Marsijanac
16:29 18.04.2020.

Operacije za koljeno ili kuk nisu dozvoljene, ne mozes raditi u svom vrtu niti kupiti sjemenke , ne mozes is u parkove prirode, niti kupiti boju naprimjer. Istovremeno bez problema mozas naciniti pobacaj i financirati tamo neki umjetnicki centar kojemuemu je pristup zabranjen. Demokrati bi voljeli da se ovo oduzi. Go Trump go!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije