Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RAZGOVARALI SMO DETALJNO'

Trump je ipak promijenio mišljenje o važnom svjetskom sporazumu?

Donald Trump i Emmanuel Macron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.07.2017.
u 08:43

Sporazum, koji je prihvatilo gotovo 200 zemalja, trebao bi ograničiti globalno zatopljenje za 2 stupnja ili manje do 2100. godine.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nada se da će američki predsjednik Donald Trump promjeniti svoju odluku da povuče Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog sporazuma, objavio je u nedjelju tjednik Le Journal du Dimanche.

"Trump mi je rekao da će nastojati pronaći rješenje u idućim mjesecima", izjavio je Macron tjedniku u osvrtu na sastanke dvojice čelnika proteklog tjedna u Parizu.

"Razgovarali smo detaljno o stvarima koje bi ga mogle dovesti natrag u Pariški sporazum", dodao je. Trump smatra kako je Pariški sporazum preblag prema vodećim zagađivačima poput Kine i Indije, dok američku industriju gura u rizičnu situaciju.

I sam Trump je nakon susreta s Macronom ostavio dojam da bi mogao promijeniti stajalište o Pariškom klimatskom sporazumu iz 2015. godine.

"Nešto bi se moglo dogoditi vezano uz Pariški klimatski sporazum, no hajdemo vidjeti što će biti. Razgovarat ćemo o tome u nadolazećem razdoblju, pa ako se nešto dogodi to će biti prekrasno, a ako ne, i to će biti u redu", poručio je Trump.

Sporazum, koji je prihvatilo gotovo 200 zemalja, trebao bi ograničiti globalno zatopljenje za 2 stupnja ili manje do 2100. godine, uglavnom zahvaljujući obećanjima o smanjenju ugljičnog dioksida i ostalih emisija iz fosilnih goriva.

Komentara 8

MX
Mister X
17:10 16.07.2017.

Trump je ipak promijenio mišljenje o važnom svjetskom sporazumu? Na kraju samo upitnik !? Mislim vjerujem da sam ja najpametniji na svijetu možda ?

Avatar nekakav
nekakav
10:54 17.07.2017.

važan svjetski sporazum, kojim će se natjerati države da iz poreznih prihoda pune kasu milijardera, kao za nove tehnologije, nove izvore energije... fina je to spačka. ključni biogeni element je ugljik. koji pak kruži u prirodi, kao i voda. ugljik je život. više co2 u atmosferi, više hrane, manje korova. na temelju kojih to dokaza se 'vjeruje' da je smanjenje ugljičnog dioksida u atmosferi ključno za smanjenje temperature? znači, imamo prirodni ciklus ledenih doba, koja su bila i prije čovjeka, smjenjuju se topla i hladnija razdoblja, bez čovjeka. i sad smo mi došli prije 150 godina početi mjeriti temperature, taman nakon jednog malog hladnog razdoblja, i gle čuda, temperature se dižu! izvadite komad mesa iz ledenice, i mjerite temperaturu tog mesa! divota jedna, rasti će! kompjuterski modeli za prognoziranje ovih stvari su tako neprecizni, manjkavi, da ne bismo trebali ni obraćati pažnju na te 'rezultate'. imate razne generatore brojeva za loto, ajd igrajte po tome, pa da vidimo kad i kolko ćete dobiti. niste u stanju točno prognozirati vrijeme za 3 dana, a želite nekog uvjeriti kako će biti za 100, 200, godina?! prvo izmjestite mjerne postaje sa sadašnjih lokacija, jer su u gusto izgrađenim dijelovima grada, i ne prikazuju dobro temperature, jer su pod utjecajem asfalta, zgrada, i temp. su više nego u okolici, 'zelenoj okolici'. a ona je jedina bitna. drugo, koncentracije co2 jako variraju u središta grada i na selu. ne vjerujete? pored peći je uvijek toplije. to vjerujete?

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
13:14 16.07.2017.

Trump i Makron se sviđaju jedno drugome, oboje su bili neovisni kandidati...dok na drugoj strani ostaje babaroga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije