Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TWITTER

Trump demantirao da je predložio bombardiranje uragana

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
26.08.2019.
u 15:12

Zamisao o bombardiranju uragana postoji još od 1950. kada ju je predložio jedan vladin znanstvenik.

 Američki predsjednik Donald Trump demantirao je u ponedjeljak da je predložio korištenje nuklearnog oružja za uništenje uragana prije nego stignu do Sjedinjenih Država, nazvavši te navode "smiješnima".

Američki portal Axios objavio je da je Trump o toj mogućnosti upitao nekoliko dužnosnika za nacionalnu sigurnost.

Prema neimenovanom izvoru, sudionici su nakon susreta izašli zbunjeni. Predsjednik Trump, koji se nalazi u Francuskoj na summitu G7 u Biarritzu, demantirao je tu informaciju i na Twitteru je nazvao "lažnom vijesti".

"Priča Axiosa o tome da je predsjednik želio raznijeti uragane nuklearnim oružjem je smiješna. Nikada to nisam rekao. To je samo još jedna lažna vijest", napisao je američki predsjednik na Twitteru.

 

Ideju su odbacili američki znanstvenici ističući da bi to bilo "razarajuće. Zamisao o bombardiranju uragana postoji još od 1950. kada ju je predložio jedan vladin znanstvenik.

Iz nacionalne agencije za istraživanje oceana i atmosfeere kažu da se ta ideja često predlaže u vrijeme sezone uragana koja na Atlantiku traje od 1. lipnja do kraja studenog.

Vrhunac sezone je u rujnu kada je temperatura mora na najvišoj razini.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
19:36 26.08.2019.

Koliko god on lupo gluposti bio smijesan ili sa smijesnom frizurom , on je najbolji Americki predsjednik poslije ww2 . 1 Nije zapoceo ni jedan rat(Obama je nekoliko) 2 Americko gospodarstvo cvate(Obama je svijet odveo u recesiju) 3Obicni gradani USa ga obozavaju ,poboljsao je sigirnost zemlje i smanjio kriminal.

Avatar mofo
mofo
00:30 27.08.2019.

I onda vl, budete se ispričali za fake news?

PF
propala.firma
20:04 26.08.2019.

Imam ideju kako ohladiti lijevak uragana i spriječiti upijanje vrućeg zraka i njegovo širenje..Da mogu do Trumpa to bi sredio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije