Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U LIJEČNIČKOJ KOMORI

Trpimiru Goluži leđa okrenuo i prvi dopredsjednik Krešimir Luetić

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
29.05.2018.
u 20:19

Goluži je leđa okrenuo i dojučerašnji bliski suradnik, prvi dopredsjednik Komore dr. Krešimir Luetić, koji je zajedno s još devetero članova Izvršnog odbora dopisom zatražio odgodu večerašnje sjednice.

Tek dvadesetak doktora odazvalo se večeras na poziv šefa Hrvatske liječničke komore dr. Trpimira Goluže na tematsku sjednicu o Komorinim nekretninama.

Doktor Goluža pozvao je članove Izvršnog odbora te Skupštine Komore, kako bi odgovorio na pitanja, koja su bez odgovora ostala prije nekoliko dana kada je Skupština odgodila odluku o financijskom izvješću za 2017 godinu. Goluži je leđa okrenuo i dojučerašnji bliski suradnik, prvi dopredsjednik Komore dr. Krešimir Luetić, koji je zajedno s još devetero članova Izvršnog odbora dopisom zatražio odgodu večerašnje sjednice.

Nisu sretni ih što je istog dana kad je Goluža za nju poslao poziv, rizničar Komore prim. Mario Malović objavio da sjednici neće moći prisustvovati. Kažu, rizničar je pritom i zabrinut zbog brzine kojom se ona saziva prije sjednice Nadzornog odbora, koji treba dati mišljenje o spornom financijskom izvješću, pa se pita traži li se alibi i žele li se prejudicirati odgovori Nadzornog odbora. 

"Ovakav stav kolege koji je od 4. sjednice Skupštine održane 4. lipnja 2016. godine obnaša dužnost rizničara, doista je duboko uznemirujući i zabrinjavajući", stoji u dopisu. 

Članovi IO, nadalje, svog predsjednika podsjećaju da se prema njihovom poslovniku sjednica saziva osam dana ranije (u ovom slučaju to je pet dana) osim u opravdanim slučajevima, koji se tada i obrazlože, te da uz poziv moraju ići i materijali. Oni pak nisu dobili nikakve materijale ni opravdanje za hitnost. S obzirom da je NO najavio izvanrednu sjednicu na kojoj će raspravljati o nekretninama Komore u Zagrebu i Rijeci, odnosno "projektima Zagreb - Šubićeva 11 i Rijeka - Klub liječnika, Jadranski trg 3", desetero potpisnika ovog dopisa predvođen dr. Luetićem traži odgodu sjednice, da bude nakon što se sastane Nadzorni odbor.

Pokušali smo nazvati neke od članova IO večeras, ali nisu se javljali. 

Komentara 4

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
20:34 29.05.2018.

kak veli JANDROKOVIC cuvajmo ledja jedni drugima ahahhahahah HDZ-SPD= UDBA

GM
guy-martin
21:17 29.05.2018.

Goluzu treba osuditi i u zatvor. Pere novac lijecnika koji uplacuju obaveznu clanarinu u komoru preko poduzeca u vlasnistvu te iste komore. Sam potpisuje naloge i odredjuje troskove.Ostvaruje osobne povlastice iz takvih transakcija. Gdje je konacno financijski nadzor nad ovim upravljanjem “neprofitnom” udrugom.?! Drugi Nadan Vidosevic. . .

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
20:26 29.05.2018.

Jel on u rodu sa Lazom Golužom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije