Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjiva kupnja

Trnjani za istragu o kupnji prostora

Trnje
Arhiva VL
05.11.2009.
u 00:01

– Dvaput smo skidali taj prijedlog s dnevnog reda, ali ipak je prošao – požalili su nam se nesuđeni gradonačelnik Josip Kregar i Krešimir Končić.

Jučerašnji tekst u Večernjem listu o tome kako će prostor za Mjesni odbor “Marin Držić” u Krugama Vijeće gradske četvrti Trnje Zagrebačkom holdingu platiti 6,2 milijuna kuna, što je dvostruko više od realne tržišne vrijednosti, uzburkao je duhove na jučerašnjoj sjednici toga vijeća. Potaknut tekstom, vijećnik Pero Kovačević poslao je prijedlog Gradskom kontrolnom uredu da ispita slučaj.

– Dvaput smo skidali taj prijedlog s dnevnog reda, ali ipak je prošao – požalili su nam se nesuđeni gradonačelnik Josip Kregar i Krešimir Končić, članovi vijeća. A koliko pouzdanja imate u Gradski kontrolni ured? – upitali smo Končića.

– Pa i nemamo baš. Po njima u Gradu i u Holdingu sve baš odlično funkcionira – iskren je bio Končić.

Žali se da će zbog kupnje prostora po nerealnoj cijeni vijeće ostati bez 15 posto sredstava za male komunalne akcije. U izglasavanju izmjena i dopuna GUP-a dogodio se sporni moment.

– Pokušali su nam podmetnuti prikopčan zahtjev tvrtke PB Grad d.o.o. koja traži da se dio Trnja na kojem se predviđala izgradnja parka, vrtića i škola prenamijeni za poslovnu zonu. To smo spriječili i proslijedili taj zahtjev Gradskom uredu za prostorno uređenje – kaže Končić. Raspravljalo se na sjednici i o Urbanističkom planu uređenja Sigečice.

– Sigečica ima jedan vrtić star 30 godina na deset tisuća stanovnika. Bandić je obećao izgradnju još jednog vrtića u 2008. godini, ali nema ga – negoduje vijećnica Zelene liste Vesna Kušanić. Izglasovano je da za uređenje Sigečice treba napraviti prometnu studiju. Končić se žali da je smisao postojanja Gradskog vijeća upitan jer Bandić radi po svom neovisno o odlukama vijeća.

– Primjer je Strojarska ulica u kojoj je Bandić pokrenuo izgradnju poslovnih objekata iako je naše vijeće bilo protiv – žale se Končić i Kušanić. Nije tu kraj igrama monopola, žale se vijećnici. Predsjednik vijeća Ivan Bare (SDP), kaže Končić, Bandićev je igrač i ima ovlast potpisom sam dati Bandiću podršku vijeća u hitnim slučajevima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije