Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Dugoj Resi

Otvorio rafalnu paljbu, ubio susjeda policajca pa preplivao Mrežnicu s oružjem i sjeo na kavu

Ubojstvo u Duga Resi
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/12
12.08.2016.
u 21:49

Kako neslužbeno doznajemo, upravo je nesretni policajac pokušao smiriti susjeda koji je umjesto da prekine paljbu ispalio novi rafal metaka i na mjestu usmrtio susjeda.

Večeras nešto prije 20 sati dogodila se tragedija u Donjem Mrzlom Polju Mrežničkom, naselju u Dugoj Resi, u kojoj je, kako kažu susjedi, ni kriv ni dužan život izgubio 46-godišnji granični policajac Miroslav Bežan koji je radio na Graničnom prijelazu sa susjednom Slovenijom Pibanjci.

Muškarac nije bio na dužnosti već je kosio oko svoje kuće kada je njegov 60-godišnji susjed Zlatko Jurin, kojeg susjedi zovu 'Zlatni', koji je i prije radio probleme i znao 'poludjeti' i pucati iz puške, i čak prijetiti da će pobiti cijelo selo, i večeras počeo nasumce pucati po vlastitom dvorištu.

Kako neslužbeno doznajemo, upravo je nesretni policajac pokušao smiriti susjeda koji je umjesto da prekine paljbu ispalio novi rafal metaka i na mjestu usmrtio susjeda.

Zlatko se nakon ubojstva dao u bijeg preplivavši Mrežnicu, no više policijskih ekipa krenulo je u potragu za ubojicom.

Izgubili smo predobrog čovjeka. Mladog, vrijednog, radišnog, stalno je nešto radio oko kuće

Susjed Božidar Čunović

Uhvatili su ga obližnjem kafiću PTG, na drugoj obali Mrežnice do koje je preplivao, i to s oružjem. Svjedoci kažu kako je potpuno ravnodušan sjeo za stol na terasi kafića, naručio kavu i Coca Colu te na stol stavio pušku, po riječima svjedoka 'Papovku', i pištolj, a ubrzo nakon toga na poziv građana stigla je policija i uhitila ga.

- Izgubili smo predobrog čovjeka. Mladog, vrijednog, radišnog, stalno je nešto radio oko kuće, obrađivao je vrt, imao vinograd, bio je mlada i vesela osoba, nije zaslužio da izgubi život - rekao nam je Božidar Čunović, susjed i ubijenog i ubojice. Ubojica i žrtva nisu se poznavali, bili su susjedi i nisu imali međusobnih problema, no činenica je da je Zlatko već neko vrijeme bio pod stresom i u nedjelju je pucao po selu, nakon čega ga je policija uhvatila i zadržala, ali je već drugi dan pušten kući.

Susjedi kažu da je Zlatko bio u ratu i da vjerojatno zato ima oružje. Živio je sam i često se znao svađati 'sam sa sobom', a osim posljedica rata smatraju da su u njegovoj obitelji prisutni psihički problemi.

Nakon što su uhitili ubojicu uslijedio je očevid njegove malene i trošne kuće u Donjem Mrzlom Polju, kojeg vodi Županijsko državno odvjetništvo.

>> Pokušaj ubojstva kod Zadra: Nakon svađe zapucao na 45-godišnjaka

>> Mrtva žena pronađena u Dalju, sumnja se na ubojstvo

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
22:11 12.08.2016.

Poznat po tome što puca nasumice, a naši suci su poznati po tome što takve pod svaku cijenu drže na slobodi dok nekoga ne ubiju. Za svako ubojstvo koje počine oni koji su dugoročno poznati kao opasni trebalo bi u zatvor slati i suce koji ih tetoše i drže na slobodi.

JU
jujo1
22:14 12.08.2016.

Hrvatska policija ???????

ZA
zac111
22:41 12.08.2016.

bravo za nase reoresivne organe..odmah mi dignete zivac..prijetio da ce poubijati cijelo selo...mooolimm...kompletan pretres njega i najuze familije..obvezno lijecenje kod psihica zbog prinetnji smrcu ..oduzet sve cime moze nekog ugroziti i vozacku cak plus kazna zatvora..ali ne dok se dogodi onda jaukati..bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije