Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Tolušić:

'Ova Vlada ne može u 8 mjeseci promijeniti ono što 20 godina nije funkcioniralo'

Tomislav Tolušić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
04.07.2017.
u 15:08

Činjenica je da nažalost nismo ni u čemu samodostatni, ne proizvodimo dovoljno za svoje potrebe puno toga, rekao je ministar

Nažalost, ova Vlada ne može u osam mjeseci promijeniti ono što 20 godina nije funkcioniralo. I oni koji prozivaju su bili dio te priče i nisu učinili apsolutno ništa u svemu tome ali to je njihova sramota, nije naša – rekao je u Dvoru na Uni ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić komentiravši tiskovnu konferenciju Zelene liste i Nezavisnih hrvatskih seljaka koji su upozorili na alarmantno visok uvoz hrane i prehrambenih proizvoda te pozvali ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića „da reagira i zaštiti domaću proizvodnju hrane te osmisli strategiju domaće poljoprivrede“.

- Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi je upućen u saborsku proceduru, donosimo niz pravilnika. Ako netko pokušava propagirati i reklamirati hrvatske proizvode i njihovu kvalitetu to je sigurno ministarstvo poljoprivrede. Definitivno da trgovački lanci, domaći i strani, mogu biti korektniji prema proizvođačima, no činjenica je da nažalost nismo ni u čemu samodostatni, ne proizvodimo dovoljno za svoje potrebe puno toga. Prema tome u jednom dijelu smo osuđeni na uvoz dok ne dignemo svoju proizvodnju – dodao je Tolušić koji se istaknuo kako, bez obzira na uvoz, udvostručio izvoz hrvatskih poljoprivrednih proizvoda na području Europske unije.

- To znači da smo prepoznati, da imamo kvalitetne proizvode i vjerujem da ćemo u budućnosti još smanjiti uvoz, a povećati izvoz – zaključio je ministar poljoprivrede.

Čelnici Zelene liste i Nezavisnih hrvatskih seljaka Nenad Matić i Mato Mlinarić iznijeli su podatke Hrvatske gospodarske komore po kojima je uvoz poljoprivredno prehrambenih proizvoda u prva tri mjeseca ove godine za 20 milijuna eura veći u odnosu na isto razdoblje lani, među kojima je uvoz živih životinja rastao 28 posto, mlijeka 20 posto, žitarica 61 posto...

Komentara 7

DR
droza
18:23 04.07.2017.

Ovaj čovjek doista nije kriv za ono što se do sada događalo. Minastarstvo poljoprivrede zapravo već dulje vrijeme pokušava promijeniti percepciju prosiječnog RH poljoprivrednika i to ne samo ova Vlada nego i one ranije. Međutim, to neće ići dok se ne odrežu glupi poticaji na kulture, uzgojem kojih mi nikada nećemo biti konkurentni, tipa pšenice, kukuruza, suncokreta itd. Hrvatski je seljak naime naučio živjeti od poticaja i uz što manji trud, ubirati lovu. Jednom treba reći, ne može! Ili proizvodite profitabilne kulture (one gdje treba radit) ili nema poticaja. Pa neka zatvaraju ceste prosvjedima do mile volje. Stat će u jednom trenutku jer neće moći vraćati kredite i sranja poradi kojih žive u blagodatima o kojima prosječni Hrvat, uposlen npr., u nekom prizvodnom pogonu, može samo sanjati.

Avatar mama mia
mama mia
16:09 04.07.2017.

Nismo samodostatni jer narod mislio da je važno biti domoljub držati ruku na srcu vjerovati u Boga u Hrvata i onda će to sve samo po sebi kreniti

Avatar cera
cera
15:30 04.07.2017.

Dajte novosti iz istočne nam susedne a ne ove političke laži!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije