Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

Tomašević predstavio kandidate za Skupštinu

Na listi kandidata za Gradsku skupštinu koalicije Možemo! - Zagreb je naš! - Zelena alternativa ORaH - Za grad nalazi se 47 kandidata - 24 žene i 23 muškarca. Očekuju da će moći formirati stabilnu većinu i provesti promjene, a kao potencijalno prihvatljive koalicijske partnere navode stranke koje su u prethodnom mandatu bile u oporbi.
04. svibnja 2021. u 13:30 1 komentara 154 prikaza
Predstavljena lista kandidata za Gradsku skupštinu Zagreba koalicije Možemo! - Zagreb je naš!
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zeleno-lijeva lista kandidata za zagrebačku Gradsku skupštinu predstavljena je na Gradecu. Kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević pozvao je građane da im daju povjerenje na izborima i obećao radikalne promjene. 

Na listi kandidata za Gradsku skupštinu koalicije Možemo! - Zagreb je naš! - Zelena alternativa ORaH - Za grad nalazi se 47 kandidata - 24 žene i 23 muškarca poredanih po zip modelu.

"Ovo je lista za promjenu u Zagrebu, svaki glas može biti presudan da uspijemo sastaviti većinu u Skupštini. Bez toga ja kao gradonačelnik neću moći ostvariti sve promjene koje smo obećali u izbornom programu", poručio je Tomašević.

Zagreb: Filipović i Hrebak o transparentnom i odgovornom upravljanju gradskim financijama HDZ-OV KANDIDAT Filipović: Tomašević je opterećen milijunskim donacijama iz inozemstva

Pozvao je građane da 16. svibnja izađu na izbore na kojima se glasa i za gradonačelnika i Skupštinu.

Na listi su ljudi koji imaju znanje i iskustvo u ključnim temama za razvoj zelenijeg, pravednijeg i transparentnijeg Zagreba: od urbanizma, socijalne politike, zdravstva, prometa, kulture  do sporta. Na listi su mladi i umirovljenici, kulturnjaci, znanstvenici, rekao je.

Bit ćemo, dodao je Tomašević, nova snaga u skupštini koja će voditi sve bitne promjene koje su potrebne ovom gradu.

Od kandidata s liste javnosti su se predstavili čelnica Nove ljevice Ivana Kekin, predsjednik Zelene alternative ORaH Zorislav Antun Petrović, Marijana Sumpor (Nezavisna lista Zagreb) kao i skupštinske kandidatkinje Iva Ivšić i Marina Ivandić.  

Zagreb: Tomislav Tomašević i Sandra Bosnar održali su konferenciju za medije BITKA ZA ZAGREB Može li Tomašević s Vesnom Škare Ožbolt i Mostom do većine u Skupštini?

Obećali su  javno financiran predškolski odgoj u svakom kvartu, poboljšanje skrbi za starije osobe, povećanu dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite, izgradnju nove bolnice u Novom Zagrebu, povećavanje transparentnosti gradskog proračuna, gradskih tvrtki i svih javnih natječaja od zapošljavanja do javne nabave.

Poboljšat će, kažu, javni gradski prijevoz, povećati zelene površine i  počet energetsku tranziciju grada. 

"Zamislite što sve možemo napraviti s većinom u Skupštini. Zato pozivamo sve građane da nas podrže i da krenemo u promjene koje Zagreb već dugo čeka", poručio je Tomašević.

Zagreb: Vesna Škare Ožbolt predstavila plan za revitalizaciju Gornjeg grada nezavisna kandidatkinja Škare Ožbolt: Tomašević i ja u drugom krugu

Očekuje, kaže, da će zeleno-lijeva koalicija moći formirati stabilnu većinu i provesti promjene, a kao potencijalno prihvatljive koalicijske partnere naveo je stranke koje su u prethodnom mandatu bile u oporbi vladajućoj koaliciji HDZ-a i Milana Bandića. 

"Ankete nam daju prednost iako je u konačnici ključna izlaznost. Budući da su ovo povijesni izbori, nadam se da će biti i povijesna izlaznost", rekao je Tomašević i pozvao građane na glasaju za njihov gradonačelnički tim kao i za kandidacijsku listu za skupštinu.

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • genex:

    koja ekipa, galaktikosi.sigurno glasujem za njih.....naravno na sveto nigdarjevo.