Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ranoranilac

Tolušić suradnike na obavezan sastanak pozvao - u 6 ujutro!

Tomislav Tolušić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/4
08.05.2017.
u 16:40

Bili su "življi", razgovorljiviji i s puno više ideja nego inače.

"Nije se ništa izvanredno dogodilo", odgovara ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na naš upit što ga je ponukalo da jutrošnji kolegij s članovima kabineta, pomoćnicima, državnim tajnicima, čelnicima agencija pri ministarstvu te uprave Hrvatskih šuma, sazove u 6 sati ujutro

Doznajemo kako je nazočnost na kolegiju, koji inače počinje u 8 sati, obvezna, a kako neki ne stignu na njega u radno vrijeme, ministar ih je odlučio “uhvatiti” ranije. Jutros - prvi puta, no ne znači da to neće postati i pravilo, pokaže li se da se ne mogu okupiti drugačije.

"Business as usual"

- Business as usual, ja bih rekao. Puštamo nekoliko krucijalnih zakona u proceduru (o zabrani nepoštene trgovačke prakse, o zemljištu, o OPG-ima), danas ide i treći pravilnik iz Mliječnog paketa na e-savjetovanje, kojim po prvi put propisujemo parametre kojima treba odgovarati konzumno mlijeko prilikom stavljanja u trgovine. Izlazimo upravo i s novom Shemom školskog voća koju povezujemo s mlijekom u školama i dajemo prednost lokalnim proizvođačima - objašnjava Tolušić te dodaje kako se raspravljalo i o štetama od mraza, potkornjaka i revakcinaciji stoke protiv bolesti kvrgave kože.  

Imali više ideja nego inače

-  Ne vidim problem da ponekad i prije "službenog" početka radnog vremena svi sjednemo na koordinacijski sastanak. Mislim da situacija u poljoprivredi to, u najmanju ruku, zahtijeva. U Ministarstvo smo došli raditi, i nitko od nas ne gleda koliko je sati niti broji sate do vikenda. Za moju ekipu i dužnosnike - svaki je dan radni dan.  Ako je nekome prerano u 6 onda ne treba raditi u Ministarstvu poljoprivrede. A kad se dižu naši stočari, recite mi?! -  pita Tolušić. Hrvatski doručak koji već mjesecima promovira, ministar ipak nije priredio svojim pomoćnicima. Tek Franckovu kavu.

No neslužbeno doznajemo kako su bili "življi", razgovorljiviji i s puno više ideja nego inače.

 

Komentara 15

AA
Aartur
17:18 08.05.2017.

Iza takvih nazovi radoholičarskih navika obično se skrivaju nesposobni i nesigurni rukovoditelji kojima su ta sitna maltreritranja jedini način da se na neki način dokažu pred potčinjenima.

HR
Hrabraja
17:41 08.05.2017.

To je inace za sve privatnike prekrsaj, ali za Ministra pravila ne vrijede.

TO
tolitol
17:45 08.05.2017.

Nadam se da ih je pustio doma u dva popodne. Grozim se inače pomisli o tome kad su se morali probuditi oni koji na posao putuju u Zagreb. U pola 4 ujutro možda? Inače, ne postoji nikakav razlog za ovakvo maltretiranje, osim da se ovakvim novinskim člancima pokuša uhvatiti koji bod u javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije