Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE GLAVAŠU

'Nije moguće utvrditi koliko je prošlo od konzumacije otrova do smrti'

Branimir Glavaš
Foto: Patrik Maček/Pixsell
1/4
13.11.2019.
u 13:12

Riječ je o ponovljenom suđenju jer je raniju, osuđujuću pravomoćnu presudu, ukinuo Ustavni sud.

Nije moguće ustvrditi koliko je vremena prošlo od konzumiranja otrova do smrti oštećenika Čedomira Vučkovića. Jedino je moguće utvrditi količinu otrova pronađenu u pojedinom organu oštećenika, kazao je toksikolog Zdravko Kovačević, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Branimiru Glavašu i ostalima optuženima za ratni zločin nad civilima počinjen u Osijeku tijekom 1991.

Kolokvijalno je riječ o slučajevima Selotejp i Garaža, a prema optužnici Vučković je natjeran da popije sumpornu kiselinu iz akumulatora. Kada je uspio pobjeći iz garaže u kojoj je bio zatvoren, u njega je pucao Krunoslav Fehir, no prema nalazu obdukcije nisu ga usmrtili hici koji su u njega ispaljeni već kiselina koju su ga natjerali da popije.

Vještak je ostao pri svojem prijašnjem nalazu te je dodao da tehnička sumporna kiselina sadrži nečisti arsen i da se ta kiselina, između ostalog, koristi i za punjenje akumulatora. Upitan je li toksikološkim vještačenjem utvrđeno trovanje arsenom, Kovačić je rekao da istražni sudac u svojem istražnom nalogu te detalje nije tražio.

Svjedočio je i balističar Rade Stojadinović koji je također ostao kod svog ranijeg nalaza i mišljenja kako su strijelne ozljede na Vučkovićevu trbuhu i podlaktici nastale hicima tipičnim za vatrene oružje tipa puška. Te ozljede, ponovio je Stojadinović, nisu bile smrtonosne.  

Suđenje se  nastavlja  27. studenoga, kada bi trebali svjedočiti Vladimir Šeks i Josip Manolić. Riječ je o ponovljenom suđenju jer je raniju, osuđujuću pravomoćnu presudu, ukinuo Ustavni sud. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije