Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Todorić: Nitko ništa nije 'izvlačio', to je bio moj novac!

Ja sam trošio svoj privatni novac, a Plenković i ortaci su ukrali tuđi novac, stoji, između ostaloga, u priopćenju Ivice Todorića
30. lipnja 2019. u 16:55 34 komentara 2569 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što je objavljeno kako je obitelj Todorić sa švicarskih računa Agrokora izvukla najmanje 64 milijuna kuna, oglasio se i Ivica Todorić.

Ivica Todorić prvi dan na slobodi Vještačenje tvrtke KPMG Sa švicarskih računa Agrokora obitelj Todorić izvukla najmanje 64 milijuna kuna?

On tvrdi kako je riječ o 'njegovom novcu na koji je uredno plaćao porez tako da nitko ništa nije izvlačio'.

– Jer, naime, Agrokor je od 1989. godine pa sve do 4. mjeseca 2017. godine bio privatna kompanija. Osobno sam raspolagao privatnim novcem, u skladu sa zakonom i na apsolutno sve sam platio porez – priopćio je Ivica Todorić na svom blogu te je više puta prozvao premijera Andreja Plenkovića.

– Ja sam trošio svoj privatni novac, a Plenković i ortaci su ukrali tuđi novac – napisao je.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Posljednjih tjedana smo moj tim i ja prezentirali čitav niz novih dokaza o kriminalnim radnjama Premijera RH A. Plenkovića i njegovih ortaka (grupa Borg i ostali, vrlo konkretno navedeni), te spomenuto saželi u do sada najopširniji dokument o kriminalu u Agrokoru.

Ivica Todorić BIVŠI VLASNIK AGROKORA Todorić se oglasio o vještačenju: 'Prijava je profesionalno neutemeljeno smeće'

Te iste dokumente smo posli i na niz visokoprofilnih adresa u Europskoj Uniji.

Prvo što želim reći je, gospodine Plenkoviću, vidite da Agrokor nije „PASSE“.

Drugo, gospodine Plenkoviću, Afera Agrokor i Afera Borg najveće su korupcijske afere u povijesti ovog dijela Europe, to danas znate i sami, kao što to vrlo dobro znaju i građani Republike Hrvatske, regije i Europe.

Treće, očito je da Vas jako muči činjenica koja govori da ste postali teret samom sebi, a istim intenzitetom Vas vjerojatno muči i spoznaja da ste postali političko - pravna bomba za EU.

Ako je istina da u „Vještačkom nalazu“ piše to što se sugerira na opskurnoj naslovnici jednog medija, onda je taj nalaz, kao što sam već jasno kazao - jedan izmišljeni kriminalni dokument, možda i falsificiran, obično neprofesionalno izrađeno smeće.

Ivica Todorić SUGLASNOST Iz Londona stiglo odobrenje za istrage protiv Todorića?

Sve što danas gledamo proizlazi iz političke potrebe premijera Plenkovića i njegovih ortaka da pokušaju sakriti svoje protuzakonite, kriminalne radnje.

Toliko su u strahu da očito ne razumiju kako su njihovi pokušaji sakrivanja zlodjela propali, jer je sve na stolu i to po cijelom svijetu.

Ključna stvar koju želim danas poručiti je ta - da je novac o kojem oni po četvrti puta, u moram priznati, dosad najsenzacionalističkijem izdanju pričaju - bio moj novac i na njega je uredno plaćen porez. Dakle, nitko ništa nije "izvlačio", to je bio moj novac.

Jer, naime, Agrokor je od 1989. godine pa sve do 4. mjeseca 2017. godine bio privatna kompanija. Osobno sam raspolagao privatnim novcem, u skladu sa zakonom i na apsolutno sve sam platio porez.

Mineralne vode Jamnica Ratko Bošković Jamnicu je strancima izručio Todorić, a ne Vlada

Vlada RH kojom upravlja Andrej Plenković se raspada i ponovo nastoje Fake news-om o meni i mojoj obitelji, ponavljanjem iste neistine već po četvrti puta, skrenuti pažnju sa zaista ogromne količine afera koje je potresaju, konkretno s nedavnog zahtjeva HNS-a za razrješenjem dužnosti ministra Uprave Lovre Kuščevića, i očito za njih vrlo nepovoljnog razvoja događaja oko konstituiranja ključnih tijela EU.

Dakle, da ponovim, ja sam trošio svoj privatni novac, a Plenković i ortaci su ukrali tuđi novac.

Očito danas u Hrvatskoj, pod ovim HDZ-om, ne samo da kriminalci mogu ilegalnim zakonom nacionalizirati i opljačkati privatnu kompaniju, već odlučuju i tko što može raditi s vlastitim novcem na koji je uredno plaćen porez.

Siguran sam da ne zadugo."

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • blueriver:

  Cijela obitelj ogrezla u kriminalu. Takodjer i svi oni koji su to znali, a sutjeli, jer su imali svoj dio kolaca u cijeloj toj krimalnoj prici. Za ovakvu vrstu gospodarskog kriminala trebalo bi uvesti kaznu dozivotnog zatvora.

 • sanikol:

  Taj čovjek nema obraza .Kada bi bilo tako kako on kaže, moglo bi se reći da su ga opljačkali . On zavarava sve on koji mu vjeruju. Naravno, ako je bilo dobiti, a jedino iz dobiti se može uzeti novca ... prikaži još! koliko hoćeš ako na to i platiš porez. On je navodno plaća taj porez. Veći je problem što dobiti nije bilo nego samo veliki dugovi i gubici. Dividende se ne mogu dobiti ako ti je firma u gubitku. Ali, falsificiranjem knjiga on i njegova djeca su u 4 godine dobili skoro 900 milijuna u dividendama. Dakle na lažnim iskazivanjima dobiti. E tu je kvaka u odnosu na njegovo tumačenje kako je on uzimao "svoj" novac.

 • Avatar lip_ko_nadan
  lip_ko_nadan:

  Njegov novac ?? E moj Kikašu niti nakon što si u vlasništvu imao 60 firmi nisi shvatio Zakon o trgovačkim društvima ! to je bio novac firmi. Tvoja je samo dobit sukladno postotku vlasništva nakon plaćanja poreza državi ako je ... prikaži još! knjigovodstvo točno !? A nije bilo !