Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen u Španjolskoj

Tko je Mirza Mašović za kojim je tragala Švedska? Povezuje se s jednim od najvećih narko-klanova

Foto: MOSSOS D'ESQUADRA
1/2
30.11.2023.
u 08:23

Mirza Mašović je sin Naila Mašovića kojega se, kako neslužbeno navodi Blic, povezuje s jednim od najvećih narko-klanova u Švedskoj "M-falange"

U velikoj akciji u Španjolskoj, uhićen je Mirza Mašović (41), porijeklom iz Novog Pazara, a za kojim je Švedska tragala jer ga se povezuje s organiziranim kriminalom, trgovinom drogom i nasilnim sukobima između suparničkih bandi koji već duže vrijeme potresaju tu skandinavsku zemlju. 

Skrivao se u vili u Barceloni

Mašović je uhićen temeljem europskog uhidbenog naloga, a policija je pretresla luksuznu vilu nadomak Barcelone u kojoj se skrivao. Kako navodi srbijanski Blic, Mirza Mašović je rodom iz Srbije, a živio je u Malmou odakle je, kako sumnja švedska policija, vodio kriminalnu skupinu koja je trgovala drogom. Mirza Mašović je sin Naila Mašovića kojega se, neslužbeno navodi Blic, povezuje s jednim od najvećih narko-klanova u Švedskoj "M-falange". Nailov drugi sin, Mirtez (24), likvidiran je u ljeto 2009. u središtu Malmoa s 11 hitaca. Ubojica je potom uskočio u žrtvin Volvo i nestao.

Mirza Mašović se kasnije preselio u Španjolsku. Kako pišu srbijanski mediji, koji su dosta pažnje posvetili ovom slučaju, i on je već nekoliko puta izbjegao pokušaje likvidacije.

VEZANI ČLANCI: 

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar barba_barba
barba_barba
11:32 30.11.2023.

Mirza Mašović je sin Naila Mašovića i Suade Abdulrahmanović, kojega se, kako neslužbeno navodi Blic, povezuje……., je porijeklom iz Lopara na otoku Rabu, a Mama mu je iz Bednje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije