Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pejnović objavio

Titova rezidencija pretvorit će se u Memorijalni centar

Tito
Foto: Mladen Mandić
1/2
30.07.2014.
u 16:00

Zagorju su posebno zanimljivi i objekt na Ivančici i raketna baza u Oroslavju

U vezi problematike državne imovine koja se nalazi na području zagorskih gradova i općina, jučer je u Krapini bio predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović i održao sastanak sa županom Željkom Kolarom, dožupanom Anđelkom Ferek Jambrekom te zagorskim gradonačelnicima i načelnicima. Najviše riječi bilo je o kumrovečkim “mrtvim kapitalima” - bivšim Spomen domom boraca i omladine, Partijskom školom te Titovom rezidencijom.

Dosad slab interes

- Budući da je za kumrovečke objekte u državnom vlasništvu raspisano već nekoliko natječaja, no interes je bio jako slab, uskoro ćemo raspisati iskaz javnog interesa kako bi vidjeli što potencijalni investitori žele od tih objekata - rekao je Pejnović. Na upit iskazuje li već sad netko interes za bilo koji od tih objekata, Pejnović je rekao da zasad imaju tek jednog ozbiljnijeg koji je zainteresiran za bivšu Titovu rezidenciju koji bi od nje napravio Titov memorijalni centar. Dodao je kako je tužno što se problem kumrovečkih objekata rješava već 25 godina, no sada se ne treba previše okretati u prošlost, već što prije pokušati staviti sve te objekte u funkciju.

- Prilikom raspisivanja iskaza javnog interesa više nam u prvom planu neće biti ponuđena cijena, već isključivo kvaliteta programa i činjenica što potencijalni investitor od tih objekata želi napraviti i koliko ljudi zaposliti. Bude li program pravi i ako procijenimo da je investitor sposoban sve to i realizirati, objekte ćemo dati i za jednu kunu. Cijena nam više neće biti toliko bitna - rekao je predstojnik Ureda Mladen Pejnović.

Idući sastanak u rujnu

Župan Željko Kolar govoreći o kumrovečkim objektima rekao je kako je bivša Vlada raspisala već šest natječaja, no stvar se nije pomaknula s mrtve točke. No, ova će Vlada, nadovezao se Kolar, problem Kumrovca znati riješiti. Dodao je da među interesantnije državne objekte u Zagorju spadaju i vojni objekt na Ivančici te raketna baz

Ključne riječi

Komentara 3

WI
wiki54
15:03 04.08.2014.

Mali kuhar, a veliki drzavnik sve je ostavio narodu, nista nije dao familiji, a ovih 20-ak zadnji godina sve su glavni vodici profuckali, tj. obozbjedili svoje deseto koljeno, a sto je ostalo ne odrzava se, nazalost ovog napacenog naroda u godinama rata i poslije .

Avatar gecdra
gecdra
18:01 30.07.2014.

Dali če ugradit i jazovke ?

KU
kumrovčanin
22:11 31.07.2014.

A zakaj ga ne prodaju kinezima kak ste već pisali naveliko da oni kupuju celi Kumrovec?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije