Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Tijekom vikenda otopilo se 40 cm snijega, evo kako nas vrijeme očekuje ovaj tjedan

južina
Foto: Ivica Galović/Pixsell
04.02.2019.
u 07:48

Danas će probleme stvarati jaka bura zbog koje je Meteoalarm izdao crveni alarm za Velebitski kanal, a već sada stvara probleme u prometu

Novi tjedan nosi znatno povoljnije vrijeme nego tijekom vikenda, posebno za one koji teško podnose južinu te iznadprosječnu toplinu i obilnu kišu, piše Zoran Vakula u prognozi za HRT.

No, danas će probleme stvarati jaka bura zbog koje je Meteoalarm izdao crveni alarm za Velebitski kanal, a već sada stvara probleme u prometu.

HAK je izvijestio kako su zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca(DC50)-Obrovca(DC27)-Karina), autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, (obilazak za ostale skupine vozila je preko Gornjeg Jelenja, starom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Zbog kiše, a i zbog činjenice da se od petka ujutro do nedjelje ujutro u Hrvatskoj otopilo čak oko 40 cm snijega, pa ga od meteoroloških postaja DHMZ-a u nedjelju navečer ima samo na Zavižanu, kao i zbog topljenja snijega u Bosni i Hercegovini te često obilnije kiše u Sloveniji - ne treba čuditi nagli porast vodostaja...

>> Pogledajte kako se Sava izlila iz korita

Meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak najavljuje za danas oblačno vrijeme, a samo ujutro mjestimice može biti slabih oborina, uglavnom susnježice ili kiše. Temperatura zraka između 1 i 6 °C.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz kraća sunčana razdoblja i uglavnom bez oborina. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura od 1 do 3 °C, a najviša dnevna od 4 do 6 °C.

U gorju pretežno oblačno, a uglavnom ujutro mogući su slaba susnježica i snijeg. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano i vjetrovito uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita na udare i olujnu, ponegdje i s orkanskim udarima, te valovito more. Temperatura u gorju od -1 do 3 °C. Na Jadranu ujutro između 5 i 8 °C, u unutrašnjosti Istra oko 2 °C, a najviša dnevna od 7 do 11 °C.

Na Jadranu povremeno može biti slabe kiše, ali i lokalnih pljuskova, a puhat će umjerena do jaka bura.

Sljedećih dana u unutrašnosti hladnije, osobito ujutro, kada će ponovno biti "minusa" te uglavnom bez oborina. U početku pretežno oblačno, a zatim sunčanije i danju toplije, pri čemu ujutro ponegdje može biti magle.

Na Jadranu barem djelomice sunčano, samo rijetko uz mogućnost kratkotrajne kiše, uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, koja će u četvrtak oslabjeti.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, dnevne temperature u unutrašnjosti će se penjati i do 10 stupnjeva Celzijevih, a na Jadranu će biti još toplije.

južina
1/16
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
08:32 04.02.2019.

a gdje je to bilo tolko snijega, da ga se moglo topiti čak 40 cm...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije