Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tijekom operacije tumora korišten novi neuronavigacijski uređaj

Jedan od preduvjeta za rad s tim uređajem je i magnetska rezonanca koja je ove godine instalirana u bolnici.
21. listopada 2019. u 13:42 1 komentara 1375 prikaza
Opća bolnica Varaždin
Foto: Opća bolnica Varaždin
Pogledajte galeriju 1/3

Opća bolnica Varaždina jedina uz kliničke centre u Hrvatskoj koristi novi neuronavigacijski uređaj. Operaciju tumora mozga, pri kojoj je prvi puta korišten novi neuronavigacijski uređaj, sa svojim je timom vodio ravnatelj bolnice Nenad Kudelić, dr. med., specijalist neurokirurgije.

Opća bolnica u Sisku ULAGANJE U POTENCIJAL Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku Opću bolnicu

- Opća bolnica Varaždin nabavila je vrlo vrijedan navigacijski uređaj koji danas predstavlja standard u modernoj medicini u nekoliko struka, prvenstveno u neurokirurgiji i otorinolaringologiji, a koji omogućava precizno pozicioniranje i vođenje tijekom operacije te posljedično tome minimalnu invazivnost. To je prirodni slijed u razvoju jedne struke – rekao je ravnatelj Kudelić te podsjetio da se u varaždinskoj bolnici već prije četrdesetak godina pojavila potreba za liječenjem pacijenata s ozljedama glave i kralješnice te je osnovan odsjek koji se bavio liječenjem neurotraumatiziranih bolesnika, a vodio ga je Ante Obrovac, dr. med.

Zlostavljanje djece Okolica Varaždina Muškarac (51) osumnjičen za spolno iskorištavanje 13-godišnjeg djeteta

U posljednjih deset godina narasli su, veli, na respektabilan neurokirurški odjel s tri specijalista neurokirurga i jednim specijalizantom.

- Jedini smo odjel u Hrvatskoj koji je uz klinike u mreži zdravstvene zaštite Ministarstva zdravstva i to nam je veliko priznanje da radimo puno i dobro. Imamo u službenoj mreži 15 bolesničkih kreveta i opskrbljujemo područje od otprilike 450.000 stanovnika, cijelu Varaždinsku županiju, veći dio Međimurske županije, dobar dio Koprivničko-križevačke i jedan dio Krapinsko-zagorske županije čime se naš odjel kao i sama bolnica pozicionirao kao regionalni centar. Radimo svakodnevno, a ovaj visokovrijedan uređaj omogućuje nam da liječimo i onu kategoriju bolesnika koju smo do sada morali upućivati dalje na liječenje u klinike – rekao je ravnatelj Kudelić.

Jedan od preduvjeta za rad s tim uređajem je i magnetska rezonanca koja je ove godine instalirana u bolnici.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • bolimekoleno:

    bravo, bravo da pitam usput di da se narucim za ortopedija, vu Varazdinu ili vu Cakovcu?