Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska bolnica prati svjetske trendove

Tijekom operacije tumora korišten novi neuronavigacijski uređaj

Opća bolnica Varaždin
Foto: Opća bolnica Varaždin
1/3
21.10.2019.
u 13:42

Jedan od preduvjeta za rad s tim uređajem je i magnetska rezonanca koja je ove godine instalirana u bolnici.

Opća bolnica Varaždina jedina uz kliničke centre u Hrvatskoj koristi novi neuronavigacijski uređaj. Operaciju tumora mozga, pri kojoj je prvi puta korišten novi neuronavigacijski uređaj, sa svojim je timom vodio ravnatelj bolnice Nenad Kudelić, dr. med., specijalist neurokirurgije.

- Opća bolnica Varaždin nabavila je vrlo vrijedan navigacijski uređaj koji danas predstavlja standard u modernoj medicini u nekoliko struka, prvenstveno u neurokirurgiji i otorinolaringologiji, a koji omogućava precizno pozicioniranje i vođenje tijekom operacije te posljedično tome minimalnu invazivnost. To je prirodni slijed u razvoju jedne struke – rekao je ravnatelj Kudelić te podsjetio da se u varaždinskoj bolnici već prije četrdesetak godina pojavila potreba za liječenjem pacijenata s ozljedama glave i kralješnice te je osnovan odsjek koji se bavio liječenjem neurotraumatiziranih bolesnika, a vodio ga je Ante Obrovac, dr. med.

U posljednjih deset godina narasli su, veli, na respektabilan neurokirurški odjel s tri specijalista neurokirurga i jednim specijalizantom.

- Jedini smo odjel u Hrvatskoj koji je uz klinike u mreži zdravstvene zaštite Ministarstva zdravstva i to nam je veliko priznanje da radimo puno i dobro. Imamo u službenoj mreži 15 bolesničkih kreveta i opskrbljujemo područje od otprilike 450.000 stanovnika, cijelu Varaždinsku županiju, veći dio Međimurske županije, dobar dio Koprivničko-križevačke i jedan dio Krapinsko-zagorske županije čime se naš odjel kao i sama bolnica pozicionirao kao regionalni centar. Radimo svakodnevno, a ovaj visokovrijedan uređaj omogućuje nam da liječimo i onu kategoriju bolesnika koju smo do sada morali upućivati dalje na liječenje u klinike – rekao je ravnatelj Kudelić.

Jedan od preduvjeta za rad s tim uređajem je i magnetska rezonanca koja je ove godine instalirana u bolnici.

Komentara 1

BO
bolimekoleno
16:42 21.10.2019.

bravo, bravo da pitam usput di da se narucim za ortopedija, vu Varazdinu ili vu Cakovcu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije