Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku Opću bolnicu

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je rekao kako razvojne projekte planiraju zahvaljujući dobroj suradnji bolnice i županije.
14. listopada 2019. u 19:41 2 komentara 2341 prikaza
Opća bolnica u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

U sisačku Opću bolnicu dr. Ive Pedišićakoja, koja je među najzaduženijima i u kojoj se sve više pozornosti daje planiranju i usavršavanju medicinskog osoblja, iz inozemstva su se vratile dvije medicinske sestre.

Dubrovnik, hitna pomoć, ilustracija ograničena sredstva Ozbiljan problem: Dubrovnik od sutra ima samo jedan tim hitne pomoći

"Nastojimo ljudske potencijale planirati pet godina unaprijed jer jedino s optimalnim brojem stručnih liječnika, sestara i tehničara možemo zadovoljiti sve zahtjevnije potrebe liječenja. Dobro smo opremljeni suvremenom opremom, a uskoro nam dolaze još tri ultrazvučna aparata pa se nameće potreba dodatnog usavršavanja liječnika", rekao je ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović prilikom dodjele županijskih stipendija za doktorske studije liječnicima sisačke bolnice.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je rekao kako razvojne projekte planiraju zahvaljujući dobroj suradnji bolnice i županije.

Medicinske sestre | Autor : Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osim 130 specijalista, u bolnici je trenutačno i 65 liječnika na petogodišnjoj specijalizaciji. S većinom se već pregovara o njihovu ostanku u sisačkoj Općoj bolnici, dodao je Žinić i poručio liječničkom osoblju kako su im vrata te bolnice trajno otvorena, uz stalnu mogućnost usavršavanja. Župan Žinić uručio je liječnicima Goranu Kuzmecu, voditelju Odjela pedijatrije, i Andrei Lončar s Internog odjela odluke o stipendiranju na trogodišnjem doktorskom studiju. Na ime stipendije primili su po 60.000 kuna.

Kuzmec je rekao kako je to lijepa prilika za mlađe liječnike da se usavršavaju i napreduju u struci. Stipendija, dodao je, djeluje motivirajuće za napredak i ostanak u sisačkoj bolnici, što je važno i za razvoj te ustanove. Lončar je istaknula da je usavršavanje liječnika presudno za uvođenje novih metoda i primjenu novih uređaja. 

U sisačku Opću bolnicu vratile su se i dvije medicinske sestare iz inozemstva - Senka Pulek iz Njemačke i Ivana Buzančić iz Austrije. Rekle su kako se u inozemstvu nerijetko ne ispune očekivanja i ne ostvare planirane ambicije pa je povratak u matičnu ustanovu dobrodošlo rješenje. 

Hrvoje Petrač Pretučen Hrvoje Petrač Policija traga za Vjekom Sliškom? Novica Petrač: Tati je pukla noga i ima hematome

Na specijalizaciji u sisačkoj Općoj bolnici, među ostalima, je i liječnica Ana Blaženka Zorić, rođena Kanađanka koje je nakon završetka studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu dobila specijalizaciju u Sisku. Izrazila je zadovoljstvo što joj je Opća bolnica dala priliku za specijalizaciju, napominjući da će vjerojatno i to utjecati na njezinu odluku o daljnjoj karijeri.

Prosvjed medicinskih sestara i tehničara

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
  • Markos:

    @StipeSlovenovic samo ti sanjaj I zivi u svojim podalpskim irelavantnim fantazijama...sat ti otkucava.

  • Avatar Jura z bregov
    Jura z bregov:

    Tja, kaj se more. NI u inozemstvu očito ne teče med i mlijeko niti pečene guske lete zrakom.