Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži dom

Tango uživa kad ga se mazi, a ako baš želite, i prošetat će se s vama

Foto: Udruga Indigo
1/4
11.06.2021.
u 11:00

Tango je vrlo jednostavan pas, ali nije za svakoga. Ne voli pretjerana uzbuđenja, a volonterke kažu da bi najviše uživao u kućici na kraju sela, u miru i tišini

Ako se sreća može i treba zaslužiti, što treba napraviti da i Tanga konačno dotakne? Ili je ovo što sada ima sve što je u životu zaslužio? Pitate li volonterke Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, bez razmišljanja reći će vam da Tango zaslužuje puno više.

I premda kod njih ima siguran smještaj i hranu, krov nad glavom, ima dvorište u kojem uživa u društvu najdraže mu četveronožne prijateljice Fije, sam može odabrati želi li u šetnju ili će se izležavati, volonterke su sigurne da to nije sve što je zaslužio. Ima Tango i svoju najdražu volonterku Irinu koja ga pazi, mazi i voli, a on je njoj jedan od najdražih štićenika. Ali zaslužio je više. I to ne samo zbog svojih godina, nabrojio ih je već devet, i ne samo zbog toga što tako dugo čeka da dođe netko kome će biti vrijedan i važan baš ovakav, bez obzira na neke mane. Uostalom, tko ih nema?

Zaslužio je Tango više od ovog što ima i zbog života koji ga nije baš previše mazio. Zbog svega što mu se dogodilo postao je jedan od onih pasa koje zovu – nevidljivima. Pomalo plah i nesiguran, da ga opisuju kao čovjeka, kažu u Indigu, rekli bi da je izgubljeno dijete.

– Tango je stigao kod nas prije tri godine. Nekako u to vrijeme udomili smo njegovu sestru Zumbu, ona je ranije stigla k nama. Zumba je bila pomalo harambaša, ali je bila njegova vodilja kroz život, Tango ju je slijedio. U svemu, pa i u nepodopštinama zbog kojih su oboje došli na loš glas. Nekoliko puta su pobjegli, uplašili su djecu na dječjem igralištu na kojem nisu ni smjeli biti. Naravno, nisu oni krivi, ali su zbog svega okrivljeni. Iako su nam poznavatelji svih događaja rekli da i nije bilo baš tako kako se priča – kažu nam u Indigu. Tango je, dodaju, sasvim normalan pas, vrlo jednostavan, ali nije za svakoga. Zapravo je on tipičan ovčar.

Foto: Udruga Indigo

– Obožava se maziti, joj kako to voli! Voli i loptice kao svaki ovčar, ali nisu mu najvažnija stvar u životu. Najvažniji mu je čovjek. Uživa u šetnjama oko našeg jezera, nije od onih pasa koji luduju pa s njim uvijek u šetnju može još jedan pas. No, to nikako ne može biti mužjak jer s njima si baš i nije dobar. Ali s kujicama nema problema, a voli i štenad. Voli stabilnost, mirnu energiju bez pretjeranih uzbuđenja. S obzirom da je već gospodin u godinama, ne zahtijeva pretjeranu aktivnost, ali šetnje mu gode i trebaju mu. Da, boji se grmljavine i petardi – opisuju nam volonteri Tanga. Dodaju kako je Tango do sada zapeo za oko samo onima koji su ga žalili. A on treba čovjeka koji će mu pružiti sigurnost, uz kojeg više neće biti izgubljen.

U najluđim snovima zamišljaju ga u dvorištu kućice na kraju sela, kako se izležava u dubokom hladu i pogledom budno prati svoje ljude. Povremeno dotrči do njih, oni ga maze, grle, pokažu mu da ga i dalje vole. Nakon toga, siguran da će sve i dalje biti dobro, vraća se u svoj hlad i nastavlja budno paziti na njih. Divni snovi, samo nikako da se i ostvare. Imate li baš takvu kućicu, možete im se javiti na udomitelj.indigo@gmail.com, odgovorit će vam na sva pitanja i upoznati vas s Tangom. Možete ga posjetiti, prošetati i provjeriti jeste li baš vi njegov čovjek, a on vaš prijatelj za cihjeli život.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:24 25.06.2021.

Ovaj ljepotan zasluzuje najbolju obitelj. Predivan je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije