Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svijeću mira upalili najmlađi ministranti Ivan Matkovski i Klara Sičanica

Najadvent
05.12.2022.
u 10:31

Najmlađi ministranti Župe bl. Alojzija Stepinca Ivan Matkovski i Klara Sičanica upalili su drugu adventsku svijeću u Vinkovcima.

Plamen mira u središte grada podno spomenika sv. Trojstva , u zajedničkoj procesiji, donijeli su u pratnji župljana iz Mirkovaca i susjedne Župe sv. Ćirila i Metoda predvođeni svojim duhovnim pastirima.

Božić je blagdan mira, a kada se osvrnemo oko sebe, gledamo ovaj svijet i sve što se događa oko nas, čovjeku je potreban mir, ističe u svojoj poruci u povodu paljenja druge svijeće župnik Župe bl. Alojzija Stepinca Ante Lučić koji je predvodio večerašnju molitvu pred brojnim vjernicima. U zajedništvu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem i njegovim zamjenikom Josipom Romićem uveli su Vinkovce u drugu nedjelju adventa uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana.

“Vidimo kako smo zagušeni s različitim napastima izvana, a došašće je vrijeme mira, vrijeme povlačenja u sebe i u svakom trenutku potreban nam je mir kako bismo pronašli sebe, a onda u toj svojoj samoći pronašli Boga, izvor našega života”, rekao je vlč. Lučić.

Čini se kako vrijeme koje živimo i advent koji organiziramo na ovako blještav i svečan način nekako malo i priječi čovjeku doživjeti onaj pravi nutarnji mir na koji nas se u vrijeme došašća poziva, napominje vlč. Mario Brkić, župnik Župe sv. Ćirila i Metoda.

“Zato je važno, unatoč svom ovom blještavilu i lijepom ambijentu u kojem se okupljamo u zajedništvu naše dvije župe sa svim građanima Vinkovaca, pronaći vrijeme za onoga koji je pravi razlog prvog adventa, a to je dolazak Gospodina našega Isusa Krista kada je Marija čekala njegovo rođenje i adventa koji svake godine obnavljamo, a koji nas podsjeća da će On ponovno doći. Kada je naša pozornost na njemu, tada dolazimo do prave stvari, tog mira koji nam je svima potreban”, poziv je vlč. Brkića.

Uz poruke druge nedjelje došašća okupljeni su ostali u druženju s obitelji i prijateljima. Živost u središte grada unio je i večeras Božićni sajam praćen besplatnom okrjepom uz lepinjice, čaj i kuhano vino te zvučnom kulisom adventskih napjeva iz cijele Hrvatske u izvedbi Ženske pjevačke grupe Lira, Muške pjevačke skupine Lipa i KUD-a Izvor.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije