Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOGIJA

Švedska uvodi porezne olakšice za popravak bicikala, perilica...

mašina
Foto: Sebastian Kahnert/DPA/Pixsell
19.09.2016.
u 23:28

Vladajuća socijaldemokratsko-zelena koalicija sutra bi u parlamentu trebala predložiti rezanje PDV-a na popravke s 25 na 12 posto

Švedska vlada uvodi porezne olakšice na popravke svega od bicikala do perilica za rublje kako bi se smanjilo bacanje starih predmeta i kupnja novih, prenosi Guardian.

Vladajuća socijaldemokratsko-zelena koalicija sutra bi u parlamentu trebala predložiti rezanje PDV-a na popravke s 25 na 12 posto, kao i mjeru koja bi građanima omogućila da kroz povrat poreza dobiju pola troškova rada popravka hladnjaka, štednjaka, perilica i sličnih predmeta.

- Vjerujemo da će to značajno smanjiti trošak i tako popravak učiniti racionalnijim ekonomskim ponašanjem - rekao je Per Bolund, ministar financijskih tržišta i potrošača iz Zelene stranke. Bolund smatra da bi rezanje PDV-a smanjilo trošak popravka vrijednog 400 kruna (oko 320 kuna) za oko 50 kruna.

Švedska vlada nada se da će mjere potaknuti stvaranje nove industrije kućnih popravaka, čime bi se osigurali i poslovi za migrante koji nemaju formalno obrazovanje.

>> Odlaze li dizelaši u povijest?

>> Starost vozila na cesti 
i ekološko je pitanje

Komentara 9

TH
than
01:30 20.09.2016.

Migrante koji nemaju formalno obrazovanje ?!?!? Nije lako niti bicikl popraviti , a kamoli perilicu.... Bas me zanima kao ovi bez formalnog obrazovanja kako ce promijeniti grijac na perilici....

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
23:48 19.09.2016.

Svaka čast, to bi trebalo zakonom uvesti svugdje.

Avatar pendreck
pendreck
01:03 20.09.2016.

Dobra ideja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije