Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vukovarska ada otvorena za sve izletnike

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako je vukovarska ada ljeti najvredniji sadržaj grada
04. srpnja 2015. u 17:59 4 komentara 2158 prikaza
vukovarska ada
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon višednevnog uređivanja danas je svečano otvorena kupališna sezona na omiljenom vukovarskom izletištu vukovarska ada.

– Bilo je svakakvih priča oko korištenja ade ovoga ljeta. Cijelo ovo vrijeme mi smo radili za dobrobit građana. Obećavali smo bolje za građane Vukovara i to smo i uspjeli. Omogućili smo da sezonska karta bude upola jeftinija nego prošlih godine-  rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ističući kako je vukovarska ada ljeti najvredniji sadržaj grada.

Podsjetio je kako je prije nekoliko godina išao u posjetu Srbiji gdje je razgovarao oko daljeg mogućeg korištenja ade. Naime, vukovarska ada jedno je od spornih područja na Dunavu, između Hrvatske i Srbije. Iako taj problem službeno nije riješen dogovorom između grada Vukovara i općine Bač Vukovarci adu nesmetano koriste već nekoliko godina. Pri tome nisu u obvezi nositi niti osobne dokumente.

– Zahvaljujem Općini Bač na razumijevanju. Najbitnije je da niti jedna strana ne pravi probleme nego da olakšavaju situaciju- rekao je Penava. I ove godine organizator aktivnosti na vukovarskoj adi je Športsko ribolovna udruga Dunav čiji su članovi 18 dana vrijedno radili kako bi ada spremno dočekala početak kupališne sezone.

Predsjednik udruge Ivica Franić podsjetio je kako se radi od oko 32 000 kvadrata koji su očišćeni od lišća i granja i gdje je navezen novi pijesak.

– Ove godine cijena sezonske karte iznosi 20 kuna i plaćaju je svi izuze djece predškolske dobi. Imamo trenutno četiri čamca za prijevoz izletnika na adu i nazad, a po potrebi možemo ih osigurati još. Zahvaljujem svima koji su omogućili da se ova priča u Vukovaru nastavi- rekao je Franić.

Službeno kupališna sezona na adi traje od 1. srpnja do 1. rujna iako se ona, u zavidnosti od vremena i vodostaja, koristi i prije i poslije toga. Ada izletnicima nudi pješčane plaže,debelu hladovinu, dva terena za odbojku na pijesku, sanitarne čvorove, vodu, sojenicu sa ugostiteljskim sadržajima, prostor za kampere… O tome koliko je ada važan sadržaj u gradu govori i to da je tijekom vikenda tamo i preko 4000 izletnika iz Vukovara ali i okolnih mjesta.  

>>Počela sezona kupanja na 'vukovarskom zrću'

>>Na Bundeku i Jarunu otvorena sezona kupanja, kvaliteta vode zadovoljavajuća

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Coldmachine
  Coldmachine:

  Jupii ljudi, kad vec nemate posla mozete se kupat u pola cijene na adi, a kad ogladnite ima pucka kuhinja...nadam se da je koja otvorena! Bitno da je 100 mil. Kn utuceno u obnovu grada a nema se gdje mjesecno zaradit ni 2.000kn

 • Sittingbull:

  Ma gdje je on išao i što je bio prije nekoliko godina. Sve je ovo osmislio i dogovorio bivši SDP-ov gradonačelnik Željko Sabo, sviđalo se to nekome ili ne. Veliki posao svake godine odrađuje i ŠRD Dunav. Penava se kiti ... prikaži još! tuđim perjem. Potpisuje ugovore za projekte koje je netko drugi osmislio i osigurao sredstva. I još obmanjuje javnost o zapošljavanju.

 • thekurcula:

  A šta sad, recimo, da srpski policajci dođu na tu adu i napišu svima kazne od 2000 kuna, u dinarima, za ilegalni prelazak granice, kao što Hrvatska naplaćuje onom ludom Čehu zbog pristajanja na Liberland?